Specificatiile noului Porsche Macan au ajuns pe internet

Specificatiile noului Porsche Macan au ajuns pe internet
  • Noul Porsche Macan va debuta saptamana viitoare, in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles
  • Crossover-ul german va fi oferit in trei versiuni diferite de motorizare: S, S Diesel si Turbo
  • Varianta Porsche Macan Turbo va ascunde sub capota un V6 twin-turbo de 3.6 litri si 400 CP
Distribuie pe Facebook

Dupa teaserul recent din care aflam cum va suna noul Macan, pe internet au ajuns si specificatiile primului SUV compact din istoria Porsche. Modelul va fi dezvaluit, in mod oficial, saptamana viitoare, in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles.

Primul crossover din istoria Porsche va avea o greutate de 1.898 de kg (versiunea cea mai usoara - S Diesel) si va avea o lungime de 4.675 de mm, 1.923 mm latime si 1.6628 mm inaltime, cu un ampatament de 2.807 mm, acelasi ca la Audi Q5. Potrivit brosurii oficiale, noul Macan va fi disponibil in trei variante de motorizare: S, S Diesel si Turbo.

In varianta S, sub capota SUV-ului compact vom gasi un motor V6 de 3.0 litri, capabil sa dezvolte 340 de cai putere. Asta inseamna ca masina va ajunge de la 0 la 100 de km/h in numai 5.5 secunde, avand o viteza de top de 254 km/h. Urmatoarea motorizare este S Diesel, care vine la pachet cu un propulsor de 3.0 litri, tot V6, cu 258 de cai putere si o viteza maxima de 226 km/h. Acceleratia de la 0 la 100 de km/h se va realiza in 6.2 secunde.

Cel mai puternic model va fi noul Porsche Macan Turbo, care va avea un motor V6 twin-turbo de 3.6 litri, capabil sa dezvolte 400 de cai putere si sa ajunga de la 0 la 100 de km/h in numai 4.8 secunde. Viteza maxima a lui Porsche Macan Turbo va fi de 269 de km/h.

Pentru dezvoltarea acestui proiect, compania germana a investit 500 de milioane de euro la uzina sa din orasul Leipzig. In SUA, preturile pentru noul Porsche Macan, tot in varianta neoficiala, incep de la 52.000 de dolari, pentru variantele pe benzina si diesel, ajungand la 75.000 de dolari pentru versiunea de inalta performanta Macan Turbo.

Primul crossover din istoria companiei germane urmeaza sa fie lansat in cursul saptamanii viitoare, odata cu debutul Salonului Auto de la Los Angeles.

Porsche Macan - Prima poza

Distribuie pe Facebook
mai multe