Suedezii de la Volvo pregatesc un hot-hatch extrem si o noua gama 40

Suedezii de la Volvo pregatesc un hot-hatch extrem si o noua gama 40
  • Volvo intentioneaza sa improspateze gama 40
  • Primele modele lansate vor fi crossover-ul XC40 si compacta V40
  • Cele doua vor primi si o versiune mai dinamica semnata de Polestar
Distribuie pe Facebook

Constructorul suedez de automobile intentioneaza sa improspateze intreaga gama de modele 40. Acestea vor fi bazate pe o noua platforma botezata CMA, iar printre ele se va regasi si un hot-hatch extrem, dezvoltat de divizia Polestar.

Volvo a crescut extrem de mult in ultimii ani, in mare parte datorita chinezilor de la Geely care au investit capital serios in dezvoltarea constructorului suedez de automobile. Pentru a atrage si mai multi clienti, oficialii brand-ului au anuntat recent ca intentioneaza sa revitalizeze intreaga gama 40, care va fi dezvoltata pe o noua platforma.

Volvo 40.1 si 40.2

Suedezii au prezentat deja doua concepte, 40.1 si 40.2, prin care au demonstrat avantajele noii platforme Compact Modular Architecture. Prima masina dezvoltata pe aceasta ar urma sa fie viitorul crossover compact XC40, asteptat sa debuteze in 2018.

Volvo 40.1 si 40.2

Dupa acesta, Volvo intentioneaza sa lanseze pe piata succesorul modelului V40, care asa cum spuneam mai sus, va primi o versiune extrema dezvoltata de divizia Polestar. Aceasta din urma va ataca segmentul hot-hatch-urilor cu imbunatatiri estetice atat la exterior cat si la interior, dar si cu mai multe noutati de ordin tehnic.

Volvo 40.1 si 40.2

Ca tot veni vorba de divizia sportiva a constructorului suedez, si noul XC40 ar putea sa primeasca o versiune ceva mai dinamica, care sa se adreseze clientilor care vor mai mult decat un SUV care arata bine.

Volvo 40.1 si 40.2

Cele doua concepte de care mentionam mai sus si care prevestesc noul SUV compact si viitorul sedan compact, au fost lansate cu 7 luni in urma in cadrul unui eveniment care a avut loc la Goteborg.

Volvo 40.1 si 40.2

Am putut observa atunci ca noua gama 40 va imprumuta cateva dintre liniile fratilor mai mari din gama 90, si mai mult de atat, majoritatea detaliilor estetice ale celor doua concepte isi vor face aparitia si pe versiunile de productie.

Volvo 40.1 si 40.2

Volvo 40.1 si 40.2

Volvo 40.1 si 40.2

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Volvo 40.1 si 40.2
mai multe