(Sunet de tobe)....BMW readuce in lumina reflectoarelor defuncta serie 8. De aceasta data este pe bune

(Sunet de tobe)....BMW readuce in lumina reflectoarelor defuncta serie 8. De aceasta data este pe bune
  • BMW a inaintat o cerere prin care a cerut controlul asupra mai multor nume care au legatura cu Seria 8
  • Seria 6 va deveni o masina sport cu 2 locuri
  • Printre numele inregistrate, apare si M8
Distribuie pe Facebook

BMW a inregistrat recent mai multe nume de modele care au stransa legatura cu viitoarea Serie 8.

Da, stim foarte bine ca s-a tot discutat in ultimii ani ca BMW va invia Seria 8 si de fiecare data nu s-a intamplat nimic, dar de data aceasta potrivit unui oficial al constructorului german, aceasta miscare este iminenta.

Dovada ca lucrurile s-au pus deja in miscare, este cererea inaintata de BMW autoritatilor care reglementeaza proprietatea intelectuala la nivel mondial, prin care compania germana a cerut controlul asupra unor nume care au legatura cu Seria 8: 825, 830, 835, 850, 860, M850, si partea cea mai buna o lasam pentru final.

De ce acum? Din simplul motiv ca producatorul de automobile din Munchen trebuie sa regandeasca rolul Seriei 6, care pana acum a fost un GT cu proportii relativ mari. Aparitia Mercedes-ului AMG GT in aceeasi clasa cu Porsche-ul 911, a iscat noi conflicte, iar acum BMW doreste ca noua Serie 6 sa intre in hora si sa isi ia partea ei de glorie in rolul unui competitor serios al celor doua, redesenat ca o masina sport cu doua locuri.

Acum a venit momentul sa nu va mai tinem in suspans si sa va spunem la ce ne refeream cu "partea cea mai buna." BMW a inregistrat deasemenea si numele M8, care se va duela cu Mercedes-ul AMG S63 Coupe.

In anii 90, nemtii au mai incercat sa lanseze varianta M a Seriei 8, dar dupa mai multe prototipuri care aveau un motor V12 (care mai apoi a ajuns in McLaren-ul F1) sub capota, unele studii au dezvaluit ca nu vor exista clienti pentru asa ceva, iar BMW a renuntat la acest proiect care si in ziua de azi ii face pe fani sa tresara.

Noul M8 s-ar putea sa renunte totusi la un motor extrem precum V12-le, care va ajunge probabil in viitoarele 850 si M860, iar in schimb va fi propulsat de V8-ul twin-turbo de 4.4 litri care dezvolta 450 de cai putere.

Desigur, BMW nu a dat niciun fel de raspuns oficial, iar pana cand acest lucru se va intampla nu ne ramane altceva de facut decat sa speram ca de aceasta data este pe bune, si ca Seria 8 va intra in productie.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 1 Iunie 2016