Surpriza placuta de la Hyundai. Noul SANTA FE este mai provocator si mai inteligent ca niciodata

Surpriza placuta de la Hyundai. Noul SANTA FE este mai provocator si mai inteligent ca niciodata
  • Hyundai a publicat primele imagini cu noul Santa Fe
  • Design-ul exterior a fost imbunatatit semnificativ
  • Debuteaza oficial cu ocazia Salonului Auto de la New York
Distribuie pe Facebook

Constructorul sud-coreean de automobile a publicat primele imagini oficiale cu noua generatie Santa Fe. Imbunatatirile aduse departamentului estetic sunt majore iar lansarea va avea loc luna viitoare cu ocazia Salonului Auto de la New York.

Dupa o lunga campanie de teasing si nenumarate imagini spion, a venit acum timpul sa facem cunostinta cu noua generatie Hyundai Santa Fe. Si cand spunem "noua", chiar asta inseamna, deoarece nu exista nicio asemanare cu actuala iteratie.

Spre exemplu, caroseria vine cu un design indraznet iar mai apoi avem linii proeminente, blocuri de lumini frontale inguste, identice cu cele ale lui Kona, o grila supradimensionata asemanatoare cu cea a lui i30, protectie din metal pentru partea inferioara a spoiler-ului fata sau un contur patratos pentru aripi.

2019 Hyundai Santa Fe

Din pacate, constructorul sud-coreean de automobile a publicat numai doua imagini, cu exteriorul si cu interiorul noului Santa Fe. Ca tot veni vorba de habitaclu, trebuie sa mentionam ca si aici au fost aduse imbunatatiri majore, inclusiv o consola centrala redesenata, un display pozitionat mai sus pentru sistemul de infotainment sau un instrumentar de bord complet digital sau partial digital (imaginea de mai jos nu este foarte concludenta).

2019 Hyundai Santa Fe

In ceea ce priveste gama de motorizari, aceasta este compusa momentan din doua unitati diesel, de 2.0 si de 2.2 litri, disponibile cel mai probabil pe versiunile superioare. Acestora li se alatura si un agregat pe benzina de 2.0 litri, turboalimentat. Partea buna este ca indiferent de alegerea facuta, transmisia automata cu opt trepte este oferita inca din standard.

Asa cum spuneam si in titlu, noul Hyundai Santa Fe este mai inteligent ca niciodata. Printre tehnologiile si sistemele de asistenta disponibile, regasim Forward Collision Warning, Lane Departure Warning, Frontal Collision Avoidance, High Beam Assist, Safe Exit Assist sau Rear Occupant Alert.

In timp ce penultimul sistem informeaza pasagerii daca urmeaza sa deschida portiera in calea unui alt vehicul, si blocheaza automat usa pentru a evita un accident, cel de-al doilea este o premiera pentru industria auto. Rear Occupant Alert detecteaza pasagerii de pe bancheta din spate si alerteaza soferul atunci cand acesta paraseste masina.

Acesta a fost implementat pentru a evita situatiile in care soferul isi uita copilul in masina, un lucru care se intampla tot mai des in ultimii ani.

Distribuie pe Facebook
mai multe