Surprize, surprize. Nimeni nu se astepta sa gaseasca ASTA sub capota noului BMW M850i

Surprize, surprize. Nimeni nu se astepta sa gaseasca ASTA sub capota noului BMW M850i
  • Noul M850i are joja de ulei
  • Descoperirea a fost facuta de un membru al forumului Bimmerpost
  • Un oficial BMW a recunoscut ca joja este adevarata
Distribuie pe Facebook

A trecut aproape 10 ani de cand motoarele de la BMW nu mai au joja de ulei. Daca ne luam dupa un membru al forumului Bimmerpost, joja pare ca s-a intors odata cu lansarea noului BMW M850i cu motor V8 twin-turbo.

Puristii sunt o specie aparte. Daca ar fi sa-i caracterizezi pe scurt, cred ca cel mai bine li s-ar potrivi urmatoarea descriere: niste impatimiti auto extremi, pe care nu-i multumeste absolut nimic din industria auto actuala.

Sunt acele persoane pentru care transmisia manuala, tractiunea spate, motoarele aspirate natural si dalta si ciocanul sunt intotdeauna la loc de cinste. Bine, poate am exagerat cu ultima parte, dar ai prins ideea.

BMW M850i xDrive

BMW este un brand care intotdeauna a stiut cum sa se poarte cu ei si sa dezvolte modele care sa le gadile orgoliul. In urma cu aproape 10 ani insa, aceasta "relatie" a incasat o oarecare lovitura, iar aici ne referim la momentul in care BMW s-a decis sa elimine joja de ulei de sub capota si sa lase verificarea uleiului in seama senzorilor si a sistemului de infotainment iDrive.

BMW M850i xDrive

Nemtii s-au gandit ca este mai convenabil asa, si multi dintre clientii lor au fost de acord. Dar nu si puristii. Ei bine, o descoperire facuta recent de un membru al forumului Bimmerpost s-ar putea sa mai indulceasca putin relatia dintre puristi si BMW.

BMW M850i xDrive

Mai exact, acesta a descoperit ca cea mai puternica versiune a noului Seria 8 non-M, adica M850i xDrive, are...joja de ulei. Membrul forumului a postat chiar si o fotografie cu joja in mana care a starnit reactii puternice din partea celorlalti.

BMW M850i xDrive

Cei de la Jalopnik chiar au incercat sa obtina o reactie oficiala din partea BMW, iar un purtator de cuvant al bavarezilor a fost la fel de socat de aceasta descoperire dar a recunoscut pana la urma ca joja de ulei este reala.

BMW M850i xDrive

BMW-ul M850i xDrive ascunde sub capota un propulsor V8 twin-turbo de 4.4 litri care livreaza ambelor punti 530 de cai putere si 750 Nm cuplu. In aceste conditii, masina atinge 100 de km/h in 3.7 secunde si are o viteza maxima limitata electronic la 250 de km/h. Un asemenea model costa in Romania de la 127.985 de euro in sus.

BMW M850i xDrive

BMW M850i xDrive

BMW M850i xDrive

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze BMW M850i xDrive
mai multe