Surprize, surprize: Volvo anunta si motorizarile noului XC90

Surprize, surprize: Volvo anunta si motorizarile noului XC90
  • Volvo a anuntat motorizarile noului XC90
  • SUV-ul suedez promite pana la 400 CP si 640 Nm
  • Emisiile de CO2 vor fi chiar si de 60 g/km
Distribuie pe Facebook

Chiar daca nu va debuta in premiera mondiala mai devreme de toamna acestui an, atunci cand Salonul Auto de la Paris isi va deschide larg portile, noul Volvo XC90 nu mai reprezinta deja nici un mister pentru nimeni. Iar oficialii suedezi nu par sa fie deloc deranjati de aceasta situatie. Ba din contra.

Dupa ce au publicat o serie de imagini interioare si cateva detalii cu privire la sistemul multimedia din dotarea de top, suedezii de la Volvo s-au pus acum pe dezvaluit si gama de motorizari ce va pune in miscare noul XC90.

Astfel, desi va mai trece o buna perioada de timp pana va ajunge in showroom-uri, putem spune inca de pe acum ca urmatoarea generatie a SUV-ului scandinav se va bucura de prezenta sub capota a unor motoare cu adevarat interesante. Sa o luam insa cu inceputul.

Motoare Volvo XC90

Pentru cei care nu pun neaparat accentul pe performanta, noul Volvo XC90 este disponibil in compania unei motorizari D4 turbo de 190 cai putere si 400 Newton-Metri, ce promite un consum mediu de carburant de numai cinci litri la 100 de kilometri.

Urmatoarea pe lista, versiunea D5 twin-turbodiesel se lauda cu un total de 225 cai putere si 470 Newton-Metri, valori maxime livrate la pachet impreuna cu un consum mediu de carburant de aproximativ sase litri la 100 de kilometri.

La cele doua propulsoare pe motorina anterior mentionate se adauga alte doua unitati pe benzina, printre care un T5 cu 254 CP si 350 Nm, plus un T6 dotat atat cu turbina, cat si cu compresor mecanic. Rezultatul? Nici mai mult, nici mai putin de 320 cai putere si 400 Newton-Metri!

Motoare Volvo XC90

Iar vestile bune nu se opresc aici. Spre deosebire de modelul actualul, urmatoarea generatie a SUV-ului scandinav va putea fi comandata si intr-o varianta hibrid, botezata T8. Conform primelor informatii, aceasta va gazdui in compartimentul motor un 2.0 cu turbina si compresor mecanic, capabil sa puna la dispozitia tuturor celor patru roti fix 400 de cai putere. Nu chiar de unul singur, ci impreuna cu ajutorul unui motor electric.

Din pacate, performantele - iar aici ne referim in special la timpul necesar acceleratiei de la 0 la 100 km/h, nu au fost momentan anuntate, oficialii producatorului suedez preferand sa afirme in schimb ca emisiile de dioxid de carbon se vor situa la nivelul pragului de 60 de grame per kilometru, stabilind astfel un record in materie de eficienta.

Asadar, acestea fiind spuse, nu mai ramane decat un singur lucru de precizat, si anume sa reamintim ca noul Volvo XC90 va debuta in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Paris 2014, eveniment ce se desfasoara in perioada. 4 - 19 octombrie.

Motoare Volvo XC90

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Motoare Volvo XC90
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 8 Iulie 2014