Te vei indragosti de el numaidecat. Suzuki a lansat noul Ignis la Salonul Auto de la Paris

Te vei indragosti de el numaidecat. Suzuki a lansat noul Ignis la Salonul Auto de la Paris
  • Suzuki a prezentat noul Ignis la Salonul Auto de la Paris
  • Acesta impresioneaza printr-un design retro
  • Noul Ignis va putea fi achizionat in Europa, incepand cu luna ianuarie a anului viitor
Distribuie pe Facebook

Japonezii de la Suzuki au lansat noul Ignis la Salonul Auto de la Paris. Crossover-ul se bazeaza pe accesibilitate si pe un design retro pentru a se diferentia de competitorii directi din segment.

Dupa ce a debutat la inceptul acestui an pe piata din Japonia, noul Suzuki Ignis a ajuns si in Europa, in prima instanta la Salonul Auto de la Paris. Acesta a iesit in evidenta prin design-ul retro al caroseriei, caracterizat de mai multe elemente imprumutate de la vechi modele ale constructorului japonez. Unul dintre acestea este modelul SC100 "Whizzkid" Coupe, cunoscut si sub denumirea de Cervo, lansat de Suzuki in 1976.

Suzuki Ignis

Caracterul dur, caracteristic unui crossover, este subliniat de pasajele bombate ale rotilor, de grila frontala neagra inconjurata de un accesoriu cromat, de blocurile optice scoase in evidenta de luminile de zi LED in forma literei U, si nu in ultimul rand de stalpii B finisati in negru, care impreuna cu geamurile fumurii, creeza impresia de un plafon plutitor.

Suzuki IgnisSuzuki Ignis

Interiorul noului Suzuki Ignis a fost complet restilizat, iar arhitectura habitaclului o imparte cu modelul Celerio. Regasim aici un display central cu ajutorul caruia pot fi controlate mai multe functii, culori contrastante pentru mai multe panouri interioare, si desigur materiale de calitate.

Suzuki Ignis

Chiar daca este o masina relativ mica, fiind cu doar 13 centimetri mai lunga decat Fiat-ul 500, noul crossover al japonezilor propune un spatiu interior rezonabil, si un portbagaj cu o capacitate de 267 de litri.

Suzuki Ignis

Sub capota, regasim deocamdata propulsorul pe benzina de 1.2 litri Dualjet, dar unele voci sustin ca pe langa acesta, clientii vor putea alege pe viitor si un motor turbo de 1.0 litru Boosterjet.

Suzuki Ignis

Indiferent de propulsor, noul Ignis poate fi comandat si cu tractiune integrala, o noutate care il diferentiaza de competitorii sai directi, Renault Captur si Peugeot-ul 2008, care vin exclusiv cu tractiune fata.

In ceea ce priveste transmisia, clientii vor putea opta pentru o cutie manuala cu 5 rapoarte, sau pentru una automatizata AGS. Aceasta din urma nu este o transmisie automata pur-sange, ci mai degraba una robotizata, asemanatoare cu cutia Easy-R, lansata de ceva vreme de Dacia.

Suzuki Ignis

Noul Suzuki Ignis va putea fi comercializat in Europa incepand din luna ianuarie a anului viitor, si va avea un pret de pornire de aproximativ 11.000 de euro, situandu-l astfel intre modelul Celerio si Swift, sau noul intrat in gama, hatchback-ul Baleno.

Sursa foto: Carbuyer

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Suzuki Ignis
mai multe