Test de acceleratie cu primul Mustang TURBO din ultimele decenii. VIDEO

Test de acceleratie cu primul Mustang TURBO din ultimele decenii. VIDEO
  • Ultimul Ford Mustang este disponibil la vanzare si intr-o versiune cu motor turbo
  • Respectiva varianta ascunde sub capota o unitate de 2.3 litri si aproximativ 317 cai putere
  • Motorizare in patru cilindri este oferita alaturi de o cutie manuala sau una automata
Distribuie pe Facebook

Anuntata la sfarsitul anului 2013, cea de-a cincea generatie a legendarului Ford Mustang este prima din ultimele (aproximativ) trei decenii oferita inclusiv in compania unei motorizari turbo.

Recunoscute pentru motoarele lor aspirate - cu multe pistoane si capacitati cilindrice uriase, muscle car-urile americane au fost nevoite la randul lor sa respecte regulile impuse de autoritati privind emisiile de dioxid de carbon si sa devina mai eficiente ca oricand.

Asa a luat nastere inclusiv noul Ford Mustang Ecoboost - versiune care, abia pentru a doua oara in istoria de peste jumatate de secol a respectivului model de peste Ocean, apeleaza la serviciile unui propulsor I4 supraalimentat cu ajutorul unei turbine mecanice.

Vorbim, mai exact, despre o unitatea cu capacitatea cilindrica de 2.3 litri, pe care il pot experimenta chiar si clientii ultimei generatii a hot-hatch-ului Ford Focus RS - cu mentiunea ca, in cazul de fata, puterea maxima se invarte in jurul valorii de "numai" 317 CP.

Dupa cum precizam si anterior, fisa tehnica a versiunii Ford Mustang Ecoboost este completata de un sistem RWD si, la alegere, o cutie manuala sau una automata - ambele cu sase rapoarte, astfel ca sprintul pana la 100 km/h se realizeaza in 6.8 sau 7.2 secunde.

Indeajuns insa cu teoria si sa trecem direct la proba practica, multumita urmatorului material video care ne invita la bordul respectivului muscle car american pentru o incursiune de la 0 la 240 kilometri pe ora cu pedala de acceleratie la podea.

Distribuie pe Facebook
mai multe