Toata lumea se intreba, insa numai acum am aflat raspunsul. De ce nu are noul Civic Type R transmisie automata?

  • Noul Civic Type are doar transmisie manuala
  • O cutie automata ar fi fost mult prea grea
  • Hot-hatch-ul beneficiaza de o unitate de 2.0 litri turbo, de 306 cai
Distribuie pe Facebook

Un oficial al constructorului japonez de automobile a dezvaluit de ce noul Civic Type R vine cu o transmisie manuala cu sase rapoarte. Iti reamintim ca o cutie de viteze automata nu este inclusa nici macar pe lista de optionale.

Noua Honda Civic Type R a fost una dintre cele mai asteptate hot-hatch-uri ale anului, si imediat dupa ce a fost lansata a si batut recordul pentru masinile cu tractiune fata de pe celebrul Nurburgring Nordschleife.

Honda Civic Type R

Asadar, este o masina rapida, propulsata de o unitate turbo, de 2.0 litri, care trimite 306 cai putere puntii fata. Pana aici totul este clar, insa fanii au fost macinati de o intrebare, la care numai acum au primit raspuns: de ce este oferita exclusiv impreuna cu o transmisie manuala?

Honda Civic Type R

Probabil multi s-au gandit ca japonezii au apelat la aceasta tocmai pentru ca este atat de iubita de pasionatii auto. Ei bine, este adevarat...insa numai pe jumatate. Clarificarea vine din partea lui Yuji Matsumochi, un inginer care a ajutat la dezvoltarea sistemului de propulsie al noului Type R. Acesta a dezvaluit ca de fapt, aceasta decizie a fost influentata de masa totala a masinii si de distrubutia greutatii.

Honda Civic Type R

"Type R-ul are nevoie de un sistem de propulsie usor pentru ca are tractiune fata. Cum motorul este destul de greu, transmisia trebuie sa fie cat mai usoara," a precizat acesta. Momentan, greutatea totala este impartita 62,5% pe puntea fata si 37,5 pe spate, asadar o transmisie automata cu dublu-ambreiaj era mult prea grea pentru aceasta configuratie.

Honda Civic Type R

Chiar si asa, inginerii niponi au incercat sa compenseze lipsa unei cutii automate prin diferite metode. "Apoi ne-am decis sa mergem pe o transmisie manuala cu sase trepte- care este foarte distractiva. Este usor de folosit, desi uneori poate fi dificil sa controlezi intervalul de schimbare a vitezelor pentru performante sportive, asa ca am implementat functia rev-match," a incheiat acesta.

Honda Civic Type R

Honda Civic Type R

Honda Civic Type R

Honda Civic Type R

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Honda Civic Type R
mai multe