Toate autoturismele noi de oras pe care le vei putea cumpara in 2014

Toate autoturismele noi de oras pe care le vei putea cumpara in 2014
  • Cea mai accesibila masina lansata in 2014 va fi Lada Kalina 2
  • O premiera mult asteptata este Smart Forfour
  • La finele anului se va lansa si noua generatie de Skoda Fabia
Distribuie pe Facebook

Daca esti tanar si vrei sa-ti cumperi primul automobil, nu strica sa arunci un ochi aici. Pentru ca in 2014 urmeaza sa se lanseze o serie de masini dedicate in principal mersului urban. Sunt vehicule noi care vor avea preturi accesibile, chiar si de la 5000 de Euro, modele noi, care se vor pune in vanzare anul acesta.

1. Lada Kalina 2

Fabricata pe platforma Daciei Sandero, noua Kalina se va pune in vanzare inca din luna februarie a acestui an pe teritoriul Rusiei. Chiar daca imparte cu masina romaneasca platforma, caroseria va fi una noua. Mai ales ca Lada Kalina se va vinde si in versiunea de caroserie break, indisponibila pe Sandero. Masina va avea motoare pe benzina de 87 si 106 cp si va costa in jur de 5000 de Euro.

Lansari masini de oras 2014

2. MINI, generatia 3

Desi s-a lansat inca de anul trecut, noua generatie de MINI se va pune in vanzare anul acesta, inclusiv in Romania. Cu un pret de pornire de 19.950 de Euro, MINI va avea in continuare la dispozitie motorizarile pe benzina si pe motorina. Cooper D si Cooper S vor fi de asemenea in oferta producatorului britanic. Motorul cel mai mic va fi de 1.5 de 136 cp pe benzina in 3 pistoane, in timp ce Cooper S se bucura de un 2.0 turbo de 192 cp.

Lansari masini de oras 2014

3. Kia Soul

In luna aprilie a anului curent, coreenii de la Kia vor lansa noua generatie de Soul. Noul Soul este mai degraba un facelift total, ce pastreaza insa formele patratoase ale masinii sub-compacte. Principalele motoare vor fi in continuare cele de 1.6 litri pe benzina si motorina, de 136, respectiv 128 de cp. In afara de motorizarile clasice, am putea vedea pe piata europeana la sfarsitul anului si o versiune de serie de Soul EV.

Lansari masini de oras 2014

4. Renault Twingo Mk3

Pentru clasa mini de la Renault se anunta schimbari mari. Se pare ca Twingo va avea o generatie noua ce se va lansa oficial in luna iunie a acestui an. Principala modificare este insa caroseria, care nu va mai fi in 3 portiere ca pana acum, ci in 5 usi. In plus, se pare ca Twingo se va infrati teribil de mult cu Smart. Pentru ca va avea un motor pe benzina de 0.9 litri montat in spate, ce va asigura masinii propulsie prin puntea spate, nu tractiune. Ramane de vazut insa cum va arata Twingo 2015 in forma finala, in momentul lansarii din aceasta vara.

Lansari masini de oras 2014

5. Citroen C1, Peugeot 108, Toyota Aygo

In iulie 2014 vom avea 3 lansari simultane. Trio-ul C1, 108 si Aygo va primi o infatisare noua. Nu discutam despre vreun facelift, ci de o generatie noua. Cele trei masinute urbane isi vor face debutul la Salonul Auto de la Geneva, dar in afara de un design exterior nou, nu vor aduce prea multe noutati. Aceleasi propulsoare economice de 1 litru si caroserii in 3 sau 5 usi, dar si un interior cu materiale mai bune si spatiu ceva mai mare in portbagaj.

Lansari masini de oras 2014

6. Suzuki Alto

Suzuki a prezentat noua generatie de Alto in cadrul unui Salon Auto din Tailanda, sub forma unui concept. Masina ce se va lansa in septembrie va fi insa mai mare ca actualul Alto: o lungime de 3.6 metri, o latime de 1.54 metri si o inaltime de 1.6 metri ne spun ca pasagerii se vor bucura de mai mult spatiu. Propulsorul de 1 litru pe benzina va fi cuplat la o transmisie manuala sau la o cutie automata de tip CVT. Suzuki promite ca va realiza cel mai spatios automobil din segment.

Lansari masini de oras 2014

7. Noul Smart ForFour

Dupa ce prima generatie de ForFour a fost construita timp de numai 3 ani, intre 2004 si 2006, Smart doreste sa scoata pe piata un nou model pentru 4 persoane. Va fi, la fel ca si fratele mai mic ForTwo, cu propulsie si motor spate, in timp ce platforma va fi comuna cu cea a lui Renault Twingo. Masina va fi inspirata de conceptul vazut la Frankfurt in 2013, numit ForJoy.

Lansari masini de oras 2014

8. Honda Jazz

Un nou Jazz ni se arata in 2014. Se pare ca cei de la Honda vor sa puna acum accentul pe calitate, si sa obtina din Jazz o imagine Premium in segmentul sub-compact. Zvonurile spun ca noua generatie de Jazz se va inspira dupa aspectul lui Polo, cu linii elegante si forme placute, fara sa iasa in evidenta. Va avea un motor diesel si unul pe benzina, dintre care si propulsorul nou 1.6 i-Dtec de 120 cp. Un alt motor pe benzina va fi cel de 1.5 litri si 100 cp, cuplat unui motor electric de 30 cp, cu o transmisie cu dublu ambreiaj. Se pare ca noul Jazz hibrid nu va avea un consum mai mare de 3l/100km.

Lansari masini de oras 2014

9. Audi A1 facelift

Nemtii se pare ca pregatesc pentru Audi A1 un facelift. E vorba in principal de imbunatatiri estetice la partea frontala, faruri noi si interior imbunatatit, dar sunt sanse sa vedem si un S1, dotat cu un motor pe benzina turbo ce va produce minimum 220 cp. Momentan, sunt doar zvonuri...

Lansari masini de oras 2014

10. Opel Corsa facelift

Anul viitor vom avea ocazia sa vedem primele imagini cu noua generatie de Corsa. Pana atunci insa, in 2014 ne vom multumi numai cu un facelift minor la partea exterioara. La fel ca si A1, Corsa se va bucura numai de mici imbunatatiri putin vizibile, culori noi in oferta Opel si doar cateva dotari de conectivitate.

Lansari masini de oras 2014

11. Skoda Fabia 2015

Una dintre lansarile mult asteptate ale acestui an va avea loc in standul Skoda. Se pare ca in septembrie, la Salonul Auro de la Paris, vom admira noua generatie de Fabia in doua versiuni de caroserie: hatchback si combi. Momentan nu exista imagini scapate din biroul de design al cehilor, asadar nu putem sa stim ce ne asteapta cu acest model. Cert este ca va avea aceleasi motoare ca si Polo sau Ibiza, in timp ce pretul de pornire este asteptat sa fie undeva sub 10.000 de Euro.

Lansari masini de oras 2014

12. Volkswagen Polo facelift

In luna mai, cei de la Volkswagen vor dezvalui noul Polo. De fapt este acelasi Polo cu mici imbunatatiri estetice la nivelul fetei si a interiorului. Vom avea parte de o grila noua in fata si cateva elemente noi la exterior, dar si motorizari care pana acum nu se regaseau in oferta sub-compacta de la Volkswagen. Cum ar fi motorul de 1 litru care acum este pe 'up!', oferit pe versiunile entry-level.

Lansari masini de oras 2014

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Lansari masini de oras 2014
mai multe