Top 12 masini pe care le-am vrea fabricate in realitate

Top 12 masini pe care le-am vrea fabricate in realitate
  • Producatorii reinvie modele vechi
  • Variante de caroserii care nu se mai fabrica pot fi reavandute
  • Unele modele si-au anuntat oficial lansarea
Distribuie pe Facebook

Desi momentan sunt doar un zvon lansat de fabrica, sau de pasionati, exista cateva masini care cu siguranta ar face deliciul multora daca ar iesi pe strada intr-o varianta de serie. Momentan la stadiul virtual, iata care sunt principalele 10 modele asteptate in urmatorii ani.

12. Lancia Stratos

Masini noiLancia Stratos a fost o masina care a facut istorie in lumea raliurilor. Motiv pentru care acum cativa ani, niste pasionati au realizat cateva exemplare de Stratos. Au cumparat dreptul de a folosi numele de Stratos, dar fara vreo legatura cu Lancia. Din pacate, masina nu a fost produsa in serie. Dar cum alte branduri auto au readus la viata nume din trecut, ar fi excelent daca Lancia ar face la fel cu Stratos. Dar indiferent ca Stratos va fi produs in fabrica sau de un privat, ne-am dori cu totii sa vedem masina cu motor central facand iar legea in WRC sau in alte competitii sportive.

11. Porsche Cayenne Coupe

Masini noiRaspunsul celor de la Porsche la BMW X6 se poate numi Cayenne Coupe. Si recent, nemtii si-au anuntat dorinta de a intra in segmentul Sports Activity Coupe, alaturi de BMW si Mercedes, abia in 2018. Pana acum, BMW cu al sau model X6 a detinut suprematia in aceasta gama, fiind singurul producator de SUV coupe. Mercedes-Benz a lansat deja un concept si fotografii au surprins varianta de serie de SAC in teste. Ne asteptam ca in toamna, la Paris, sa vedem deja rivalul lui X6 in varianta finala. Insa de la Porsche, varianta coupe se va lansa tocmai peste 4 ani.

10. Audi Q8

Masini noiLa fel ca Porsche si Mercedes, cei de la Audi se gandesc serios sa vina cu un concurent pentru X6. Acesta poate purta numele de Q8 si este un Q7 cu spatele taiat. Desi, daca cei din grupul VAG au decis ca Lamborghini sa lanseze in varianta de serie SUV-ul Coupe Urus, sunt sanse destul de mici sa vedem un SUV cu aceeasi caroserie si la Audi.

9. BMW i9

Masini noiBMW i9 ar putea fi numele dat unei masini sportive in 4 portiere. Aceasta poate fi construita pe platforma lui i8, dar in loc sa ofere spatiu numai pentru 2 persoane, ar adaposti 4 pasageri. Nu ar fi primul vehicul electric de tip limuzina cu 4 portiere: Tesla Model S fiind deja in vanzare. BMW i9 va fi realizat la fel ca si sportivul i8 din fibra de carbon si va avea la dispozitie si un propulsor pe benzina ce va tine loc de generator de curent, in cazul in care energia depozitata in acumulatori nu este suficienta pentru un drum mai lung.

8. McLaren 550S

Masini noi"Baby McLaren", asa cum l-a numit creatorul poate fi un model de mici dimensiuni, asemanatoare cu cele ale lui Alfa Romeo 4C. Numele nu va mai fi de 650S ci de 550S, avand asadar o putere mai mica. McLaren este posibil sa se gandeasca la lansarea unui supercar mai mic, dedicat celor care vor sa-si petreaca pe circuit ore multe de adrenalina. Dar totodata si celor care nu isi permit un MP4-12C, un 650S sau un P1.

7. Honda NSX

Masini noiHonda NSX a fost un model apreciat de Ayrton Senna in persoana. Masina japoneza avea un propulsor V6 care oferea pana la 280 de cp, dar nu puterea era atuul sau. Ci felul in care era echilibrata si reusea sa stea in viraje. Honda a venit deja cu un concept de NSX, insa nu si-a aratat intentia de a realiza modelul in serie. Noi speram sa se razgandeasca si sa faca din nou un model super-sport care sa rivalizeze cu masinile germane, chiar daca acesta va fi fara indoiala un supercar hibrid.

6. BMW Seria 8 Coupe

Masini noiNu credem ca va trece mult timp pana cand bavarezii sa lanseze pe piata o versiune mai mare decat actualul Seria 7. Am putea vedea un BMW Seria 8 coupe, asa cum era celebra Seria 8 a anilor '90, dar la fel de bine am putea sa vedem si o versiune in 4 usi. Desi, cel mai plauzibil, ar fi transformarea unei limuzine Seria 7 in Coupe, careia sa i se dea numele de BMW Seria 8. Nu avem dubii ca un astfel de model ar avea succes si ar fi un pas important pentru BMW. Mai ales ca Mercedes-Benz deja a lansat S Class Coupe. Adica ar fi cazul ca si BMW sa se inspire de la Mercedes, nu doar invers.

5. Alfa Romeo 9C Competizione

Masini noiAcest concept virtual este realizat de un roman. Alfa Romeo 9C ar putea fi o masina sportiva, urmasa superbului 8C Competizione. Chiar daca Alfa nu o duce foarte bine acum si unicul model sportiv lansat in ultimii ani este 4C in varianta coupe sau spider, noi ne-am dori sa vedem si un rival pentru Ferrari si Lamborghini. Poate ca nu va excela prin performante, asa cum nu o facea nici 8C, dar macar printr-un design futurist si agresiv care sa atraga clienti.

4. BMW Seria 4 Compact

Masini noiDe la generatia E46 nu a mai existat o varianta compacta de Seria 3. Acum, decand orice are mai putin de 4 portiere se numeste... Seria 4, avem sanse sa vedem o astfel de caroserie adusa din nou la viata. Un BMW F30 compact ar mai completa gama, si asa foarte aglomerata, a marcii. Printre caroserii gran-coupe, cabrio, coupe, SUV si asa mai departe, si-ar gasi locul si un compact. Chiar daca generatiile E36 si E46 care au avut Seria 3 in aceasta varianta nu s-au bucurat de un succes enorm, vanzarile slabe ale compactelor ducand si la disparitia lor, poate ca acum, de cand se duce o cursa nebuna in lansarea de modele noi, clientii ar face coada pentru asa ceva. Sau nu.

3. Dacia Logan Coupe

Masini noiAm discutat despre Dacia Logan Coupe in repetate randuri. Si asta pentru ca ne-ar placea sa vedem in curtea producatorului roman o Dacie cu doua usi. Ultimul si singurul model de romaneasca cu doua usi, in afara de variantele papuc, a fost Dacia 1310 Sport. Acum insa, de cand avem influenta celor de la Renault, de cand exista motorizari eficiente si mana de lucru accesibila, poate ar merita riscul pentru a scoate pe piata un Logan Coupe. Care, desi nu ar avea cu siguranta succes in Romania, s-ar putea vinde bine in randul tinerilor din strainatate, inclusiv din Rusia.

2. Opel Calibra

Masini noiOpel Calibra este poate cel mai cunoscut model coupe al nemtilor din Russelheim. Avea un coeficient aerodinamic demn de invidiat, un design elegant si confort sporit. Iar daca mai puneai mana si pe o versiune V6 sau una Turbo cu tractiune integrala si transmisie in 6 trepte, erai cu adevarat un norocos. Opel a continuat cu masinile coupe in forma lui Astra Bertone, iar numele Calibra a disparut in neant. Dar ar putea reinvia acum, cand Opel, alaturi de grupul GM, nu prea se bucura de un succes iesit din comun. Poate si pentru ca inca nu a reusit sa se alinieze la curentul downsize si ofera propulsoare ineficiente. Dar un Opel Calibra nou ar da un plus de vitalitate brandului si pasionatii ar face coada pentru a trece la bordul noii generatii de Calibra.

1. Volkswagen Corrado

Masini noiLa fel ca si Opel Calibra, Volkswagen Corrado este un nume care a ramas in istorie. Dar si care a disparut la fel de repede. Volkswagen este unul din brandurile care se mandreste cu renasterea istoriei, asa cum a facut-o cu numele de Scirocco. Si avem convingerea ca in scurt timp, Volkswagen va inlocui Scirocco cu noua generatie de Corrado. Mai performanta, mai dinamica si mai rapida. Eventual si cu tractiune integrala.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Masini noi
mai multe