Topul celor mai "reusite" copii chinezesti de la Salonul Auto Shanghai 2015

Topul celor mai "reusite" copii chinezesti de la Salonul Auto Shanghai 2015
  • La Shanghai au fost prezentate multe modele copiate
  • Designul de Range Rover a fost luat in totalitate de Land Wind
  • Volkswagen, campioana la replici
Distribuie pe Facebook

Daca zilele trecute va aratam Dongfengul chinezesc care se crede VW Passat si Audi A8 in acelasi timp, iata ca la Shanghai nu a fost singurul debut copiat pe fata. Mai jos regasesti toate chinezariile cu design inspirat de la masinile europene, americane sau asiatice.

Copii chinezesti ShanghaiFerrari, Porsche sau Audi? Niciuna din ele. Ci este un 'superb' Eagle complet electric realizat de o companie care face de obicei masinute pentru golf. De ce sa nu combine fata unui Ferrari cu spatele unui Cayman si lateralele unui R8? Iata ca au facut-o...

Copii chinezesti ShanghaiCopii chinezesti Shanghai

Copii chinezesti ShanghaiNoul Range Rover Cherokee din China este un SUV numit Hongqi LS5 despre care v-am mai povestit. Cu faruri de Range, grila de Cherokee si spatele unui... Cayenne? Oricum, nu arata foarte grozav. Mai ales daca ne uitam din laterale si avem impresia ca profilul este unul de... Land Cruiser cu jante de Logan.

Copii chinezesti ShanghaiVolkswagen Tiguan este cel mai copiat SUV din China, fara doar si poate... Cum este si acest specimen numit SAIC-GM-Wuling Baojun 560, o masina de care am mai ras in trecut, scuzati, pe care v-am mai aratat-o... Din spate insa, ne ducem cu gandul la Toyota Auris, la Seat si alte masini normale.

Copii chinezesti ShanghaiCopii chinezesti Shanghai

Copii chinezesti Shanghai

Copii chinezesti ShanghaiNu, nu este nici Audi, nici Hyundai, nici Honda si nici vreun alt sedan de calitate. Ci este un Zotye Z700. Care, din orice unghi l-ai privi, nu gasesti nimic original. Ba chiar as spune ca acesti chinezi se copiaza unii pe altii: Dongfeng copiaza Volkswagen si Zotye copiaza Dongfengu'...

Copii chinezesti Shanghai

Copii chinezesti ShanghaiDespre dansul am scris si saptamana trecut, nu mai trebuie sa-i dam atentie. Poate doar ca il vedem acum direct in standul Dongfeng. Modelul se numeste Number One si e construit pe platforma de la PSA. La fel si motoarele, care sunt originale de Peugeot... Dar designul e 100% Passat cu aroma de Audi.

Copii chinezesti ShanghaiCopii chinezesti Shanghai

Copii chinezesti ShanghaiHyundai iX35 sau JAC S2?Copii chinezesti ShanghaiTiguan, Vito sau Dongfeng S500?

Copii chinezesti Shanghai

Copii chinezesti ShanghaiFara menajamente: Land Wind sau Range Rover Evoque? De semanat, seamana in proportie de 100%, asta e clar. Ciudat cum acesti chinezi nu se multumesc sa fure doar niste faruri, doar o grila, niste stopuri sau un interior. Ei bine, cei de la Land Wind au furat intregul design pentru al lor X7 (bine ca macar numele nu l-au ciordit, ca inca nu exista BMW X7...)

Copii chinezesti Shanghai

Copii chinezesti ShanghaiFord Mondeo, Audi A6, nimeni nu stie... Dar e clar ca acest JAC A60 vrea sa fie ceva ce de fapt nu este. Adica o copie nu foarte reusita a unor limuzine europene cu design original. Nici farurile nu sunt inspirate, nici stopurile si nici evacuarea. Dar conteaza ca pe cei cativa clienti chinezi nu-i intereseaza sa conduca ceva original... Poate nici nu stiu cum arata!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (41) Poze Copii chinezesti Shanghai
mai multe