Tot ce trebuie sa stii despre noul Volkswagen Passat

Tot ce trebuie sa stii despre noul Volkswagen Passat
  • Noul Volkswagen Passat va debuta in cursul lunii viitoare
  • Modelul promite numeroase imbunatatiri tehnice si tehnologice
  • Gama de motorizari va include unitati compatibile cu Euro 6
Distribuie pe Facebook

Noul Volkswagen Passat se apropie cu pasi repezi de mult anticipatul sau debut, insisi oficialii companiei de automobile din Wolfsburg anuntand ca cea de-a opta generatie a popularului lor automobil va fi prezentata in avanpremiera mondiala in cursul lunii viitoare. Din pacate, germanii nu au fost la fel de marinimosi si atunci cand a venit vorba despre dezvaluirea unor informatii concrete cu privire la aspectul tehnic sau estetic, majoritatea detaliilor de acest fel venind de la... chinezi.

Volkswagen Passat - Detalii tehnice

Multimita presei de specialitate din Asia de Est, astazi aflam ca noul Volkswagen Passat va masura in lungime aproximativ 4.767 de milimetri, fiind astfel cu doi milimetri mai scurt decat modelul actual. Din pacate, cifrele si numerele caracteristice ampatamentului, respectiv capacitatii de incarcare a portbagajului raman inca un mister pentru moment, insa putem afirma in schimb ca cea de-a opta generatie a popularului automobil german va veni la pacheta impreuna cu un minus de 85 de kilograme in dreptul greutatii. Minus care se datoreaza, in mare masura, adoptarii platformei modulare MQB, pe care o intalnim si la autoturismele din gama SEAT, Skoda si chiar Audi.

Tot de la cei din urma se pare ca va proveni si cea mai importanta componenta a cockpitului, si aici ne referim la faptul ca noul Volkswagen Passat va imprumuta de la ultima generatie a modelului TT display-ul configurabil de 12.3 inch si 1440 x 540 pixeli folosit, printre altele, si pentru afisarea ceasurilor de bord. In plus, foaia cu dotari interioare va mai include in componenta sa si alte elemente caracteristice automobilelor premium, precum tehnologia head-up display sau camera panoramica pentru vederea la 360 de grade.

Volkswagen Passat - Detalii tehnice

Volkswagen Passat - Detalii tehnice

In ceea ce priveste gama de motorizari, viitorii cumparatori vor avea la dispozitie numai unitati compatibile cu normele de poluare Euro 6, noul Volkswagen Passat urmand a fi disponibil la vanzare, de asemenea, si o versiune cu propulsie alternativa, ce utilizeaza un motor electric alimentat de o baterie de 9.9 kWh pentru o autonomie de circa 966 de kilometri. Inainte insa de a sosi in showroom-uri intr-o varianta hibrid, cea de-a opta generatie a popularului automobil german va putea fi comandata impreuna cu numeroase motorizari pe benzina si motorina.

Modelul de baza va fi nevoit sa se multumeasca cu serviciile unui motor 1.4 TSI de 125 CP, acelasi propulsor putand fi achizitionat si intr-o versiune cu 150 de cai putere, plus tehnologie de dezactivare a cilindrilor. Urmatoarea pe lista, unitatea turbo de 1.8 litri va oferi un total de 180 de cai putere, meniul incheindu-se in cele din urma cu un 2.0 TSI in doua variante: de 220 sau 280 CP. Pentru cei care viseaza la un maximum de eficienta, motorizarea turbodiesel de 1.6 litri si 120 cai putere ar trebuie sa reprezinte alegerea ideala.

Volkswagen Passat - Detalii tehnice

Asta in cazul in care nu aspiri si la o doza serioasa de performanta, situatie pentru care a fost conceput motorul bi-turbodiesel de doi litri si 240 de cai putere. Intre cele doua extreme regasim tot un propulsor cu o capacitate cilindrica de doi litri, cel mai probabil supraalimentat cu ajutorul unei singure turbine daca tinem cont de valorile sale maxime: 150 sau 190 CP. In functie de unitatea aleasa, este de asteptat ca fisa cu optiuni sa gazduiasca si o transmisie automata sau un sistem de tractiune integrala. Sau, de ce nu, chiar ambele.

Asadar, acestea fiind spuse, nu ne mai ramane decat un singur lucru de precizat: noul Volkswagen Passat va fi dezvaluit in mod oficial in cursul lunii viitoare, in timp ce debutul sau public va avea loc in toamna acestui an, in cadrul Salonului Auto de la Paris. Pe langa cele mai sus mentionate, cea de-a opta generatie a popularului automobil german promite sa impresioneze si la capitolul siguranta, acolo unde farurile cu LED si tehnologie Dynamic Light Assist vor juca rolul de atractii principale alaturi de sistemele City Emergency Braking, Traffic Jam Assist, Side Assist cu functie Rear Traffic Alert, Front Assist etc.

Volkswagen Passat - Detalii tehnice

Volkswagen Passat - Detalii tehnice

Volkswagen Passat - Detalii tehnice

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Volkswagen Passat - Detalii tehnice
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 21 Iunie 2014