Totul despre Renault/Dacia Sandero RS: merita sa se vanda si in Europa?

Totul despre Renault/Dacia Sandero RS: merita sa se vanda si in Europa?
  • Sandero RS costa 16.300 de Euro in Brazilia (echivalent)
  • Motorul are 145 cp
  • 8,5 secunde acceleratie pana la 100 km/h
Distribuie pe Facebook

Dacia Sandero se vinde in America de Sud cu sigla Renault. Insa pe langa motorizarile populare cu care ne-am obisnuit si noi, europeenii, sud-americanii mai beneficiaza si de o versiune sport numita Sandero RS. Adica nu un Megane RS, nu un Clio RS, ci un Sandero RS ce poarta semnatura Renault Sport.

Dacia Sandero se fabrica in Brazilia sub numele de Renault Sandero. Versiunea de top se numeste Sandero RS si este un autoturism compact cu un motor de 145 cp care are o gramada de bunatati la care ravnesc multi europeni, inclusiv noi, romanii. Pentru ca este o masina sportiva care costa mult mai putin decat orice alta concurenta de productie germana sau franceza.

Dacia Sandero RS

Renault Sandero RS are sub capota un motor aspirat de 2.0 litri care ofera 145 cp, cuplat la o cutie manuala cu 6 trepte. Fata de modelele noastre de Sandero, masina sportiva beneficiaza de frane cu disc si pe puntea spate, jante pe 17 toli din aliaj, 3 moduri de conducere cu presetare de la bord, suspensie sport si un exterior aerodinamic. Plus clima automata, sistem de navigatie, volan sport si multe alte lucruri premium.

Totul, pentru pretul de 16.300 de Euro. Adica cu mult peste orice alt compact sau sub-compact sportiv, cum ar fi un Polo GTi sau un Suzuki Swift Sport...

Dacia Sandero RS

Interesant este ca Sandero RS are tehnologie realizata de divizia Sport a celor de la Renault. Si, ca orice alt RS care se respecta, are un buton Sport. Acesta face ca directia sa se intareasca si pedala de acceleratie sa raspunda mai bine. Totodata, se decupleaza ESP-ul si poti sa te distrezi cu toti cei 145 cp pusi la dispozitie pe puntea fata.

Despre performante putem spune doar atat: 200 km/h viteza maxima si o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 8,5 secunde.

In Europa avem insa Clio RS, dar si multe alte masini din aceeasi categorie. Ce-i drept, nimic asa de ieftin. Cu toate astea, grupul Dacia-Renault nu are de gand sa comercializeze masina aceasta, cu motorul de 145 cp, in Europa. Insa avem convingerea ca ar fi destui doritori care ar vrea o masina sportiva si accesibila care sa poarte sigla Dacia. Tu ce parere ai?

Sondaj

Ai vrea sa se vanda Dacia Sandero RS in Europa?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 11 August 2016