Toyota spune ca face suta in doar 4.1 secunde. Uite cat de rapida este, de fapt, noua Supra

Toyota spune ca face suta in doar 4.1 secunde. Uite cat de rapida este, de fapt, noua Supra
  • Noua Toyota Supra a fost scoasa de curand in teste
  • Jurnalistii au reusit si un 3.8 secunde pentru 0 - 60 mph
  • Sferul de mila a fost parcurs in putin peste 12 secunde
Distribuie pe Facebook

Sub capota celei mai recente generatii a legendarei sportive japoneze se regaseste o motorizare turbo cu sase cilindri in linie si capacitatea de trei litri, care produce undeva in jurul a 335 de cai putere.

Dupa mai bine de un deceniu si jumatate de asteptare, Toyota a lansat la inceputul acestei an - cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, o noua Supra.

Asa cum precizam inclusiv la momentul respectiv, cea de-a cincea generatie a legendarei sportive japoneze este construita pe aceeasi platforma precum actualul BMW Z4, de la decapotabila bavareza provenind chiar si motorizarea.

Pusa in miscare de o unitate turbo cu sase cilindri in linie si capacitatea de trei litri, noua Toyota Supra vine cu aproximativ 335 de cai putere pe puntea spate.

Livrarea valorilor maxime catre roti se face exclusiv printr-o cutie automata cu opt rapoarte si un diferential cu alunecare limitata, astfel ca acceleratia de la 0 la 96 de kilometri pe ora se realizeaza in numai 4.1 secunde, cel putin teoretic.

Si subliniem teoretic, deoarece generatia cu numarul cinci a legendarei sportive japoneze este o idee mai rapida in lumea reala decat sugereaza fisa tehnica.

In testul americanilor de la Car and Driver, noua Toyota Supra a reusit sa rezolve ecuatia 0 - 60 mph intr-un timp de doar 3.8 secunde, jurnalistii de peste Ocean notand, totodata, si ca parcugerea sfertului de mila a durat 12.3 secunde.

Mai mult decat impresionati de performantele celei de-a cincea generatii a legendarei sportive japoneze s-au aratat si membrii publicatiei Carwow.

Testul video publicat recent de britanici pe propriul canal de Youtube surprinde noua Toyota Supra sprintand de la 0 la 96 de kilometri pe ora in patru secunde, reusind sa bata la acest capitol versiunea de top a gamei BMW Z4 G29.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 15 Mai 2019