Toyota Yaris facelift se lanseaza in Europa cu peste 900 de piese noi

Toyota Yaris facelift se lanseaza in Europa cu peste 900 de piese noi
  • Toyota Yaris facelift a fost lansata in Europa
  • Superminiul vine cu peste 900 de piese noi
  • Va fi prezentat oficial in cadrul Salonului Auto de la Geneva
Distribuie pe Facebook

Toyota a lansat Yaris facelift in Europa. Supermini-ul japonez a fost regandit de la zero si va debuta oficial cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din martie. Tot aici, Toyota intentioneaza sa aduca varful de gama sub forma unei sportive de peste 210 cai putere.

Constructorul japonez de automobile a investit nu mai putin de 90 de milioane de euro pentru dezvoltarea Yaris-ului facelift, iar rezultatul final a fost in sfarsit prezentat oficial pentru piata din Europa.

Toyota Yaris facelift

Superminiul a fost redesenat de la zero si se prezinta acum cu o grila supradimensionata a radiatorului, bare de protectie noi, stopuri proeminente, faruri cu lumini de zi LED optionale sau un set nou de jante.

Clientii isi pot personaliza noul Yaris dupa bunul lor plac, si pot alege din 10 nuante exterioare, printre care noile adaugate Tokyo Red si Hydro Blue.

Toyota Yaris facelift

La interior, Toyota Yaris propune o gama larga de tapiterii, culori si dotari, printre care un display color de 4.2 inch, guri de ventilatie cu un design nou, lumini de bord albastre, o consola centrala redesenata si nu in ultimul rand, butoane si intrerupatoare modificate.

Toyota Yaris facelift

Probabil cea mai semnificativa imbunatatire o regasim sub capota, acolo unde propulsorul de 1.33 litri a fost inlocuit cu unul nou, de 1.5 litri aspirat natural. Acesta dezvolta 111 cai putere si 136 Nm cuplu, iar superminiul japonez este mai rapid de la 0 la 100 de km/h cu 0.8 secunde. Toyota sustine ca in ciuda imbunatatirii performantelor cu 10%, consumul de combustibil a scazut cu pana la 12%.

Toyota Yaris facelift

Inginerii japonezi au vrut sa se asigure ca viitorii clienti se vor bucura de o calatorie confortabila, iar pentru asta au modificat cursa amortizoarelor, au eliminat din vibratiile motorului cu ajutorul unor suporti noi, au facut sistemul de evacuare mult mai silentios, au imbunatatit admisia si nu in ultimul rand, au optimizat directia pentru un raspuns mult mai lin.

Toyota Yaris facelift

Toyota Yaris facelift va fi prezentata publicului larg cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, acolo unde brand-ul japonez este asteptat sa aduca totodata si versiunea sportiva de peste 210 cai putere dezvoltata impreuna Gazoo Racing, echipa de casa a celor de la Toyota.

Toyota Yaris facelift

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Toyota Yaris facelift
mai multe