Trebuia sa se bata cu S-Class, dar e o necunoscuta pentru multi. Cum arata limuzina coreeana cu motor V8 si tractiune spate

Trebuia sa se bata cu S-Class, dar e o necunoscuta pentru multi. Cum arata limuzina coreeana cu motor V8 si tractiune spate
  • Kia a lansat in 2013 un concurent pentru Mercedes S-Class
  • Modelul K900 este disponibil alaturi de unitati V6 si V8
  • O noua generatie a debutat chiar la sfarsitul lunii trecute
Distribuie pe Facebook

Impinsi de la spate de succesul inregistrat de modelele de volum, sud-coreenii de la Kia au lansat pe piata, in anul 2013, un concurent pentru Mercedes S-Class.

Discutam, mai precis, despre un automobil de dimensiuni generoase pe nume K900, disponibil la vanzare in mai multe configuratii. Inclusiv intr-o formula care presupune asocierea unei motorizari V8 si a unui sistem de tractiune spate.

Nu este insa nici pe departe singurul aspect interesant cu privire la concurentul sud-coreean al modelului Mercedes S-Class. Si mai interesant este subiectul referitor la pretul de vanzare: undeva in jurul a "numai" 60.000 de dolari.

Exista si cateva dezavantaje legate de suma respectiva, in sensul ca prima generatie a limuzinei Kia K900 duce lipsa unor dotari esentiale in acest segment. Afisajul pe parbriz sau scaunele cu masaj sunt doar doua dintre exemple.

Vestea buna este ca urmasul automobilului sud-coreean care concureaza cu Mercedes S-Class se indreapta spre showroom-uri. Un nou model a debutat oficial chiar luna trecuta, iar unele probleme si-au gasit rezolvarea.

Mai precis, clientii pot opta acum pentru blocuri optice cu tehnologie LED, iluminare ambientala in zeci de nuante diferite, dar si un display tactil pentru sistemul de infotainment. Nu lipsesc, de altfel, nici ceasurile de bord digitale.

O alta noutate majora este propulsorul V6 twin-turbo de 3.3 litri si 365 CP montat de Kia pe versiunea de top a gamei Stinger. Pentru un maximum de performanta, acesta lucreaza alaturi de un sistem inteligent de tractiune integrala.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 10 Aprilie 2018