Un BMW X6 pentru toate buzunarele: Volkswagen lanseaza SUV-ul Coupe pe care si-l permite oricine

Un BMW X6 pentru toate buzunarele: Volkswagen lanseaza SUV-ul Coupe pe care si-l permite oricine
  • Un BMW X6 pentru toate buzunarele
  • Volkswagen lanseaza SUV-ul Coupe pe care si-l permite oricine
Distribuie pe Facebook

Mult anticipatul model va fi disponibil spre comanda incepand cu ultimul trimestru al acestui an, insa primele exemplare nu vor ajunge la clienti mai devreme de 2022.

Anuntat in urma cu mai bine de trei luni si surprins inca de la sfarsitul lui mai - complet necamuflat - pe strazile Europei, noul Taigo a renuntat intr-un final, in cursul diminetii de azi, la (aproape) toate secretele sale de ordin tehnic si estetic.

Construit pe aceeasi platforma MQB-A0 precum Polo si T-Cross, printre altele, SUV-ul Coupe pe care si-l permite oricine masoara doar 4.266 de milimetri in lungime, potrivit oficialilor de la Volkswagen.

Volkswagen Taigo

Volkswagen Taigo

Volkswagen Taigo

Respectivul meniu continua cu o inaltime de numai 1.494 de milimetri, o latime de 1.757 de milimetri si - nu in ultimul rand, un ampatament de 2.566 de milimetri. De cealalta parte, capacitatea de incarcare a portbagajului este de 438 de litri.

Din punct de vedere estetic, noul Volkswagen Taigo nu ar mai trebui sa reprezinte niciun mister pentru nimeni, atat interiorul, cat si exteriorul imprumutand reteta lui Nivus, model destinat pietei sud-americane.

Produs in Spania, la Pamplona, SUV-ul Coupe pe care si-l permite oricine va oferi, sub capota - la momentul lansarii - doua motoare turbo, ambele pe benzina. Mai precis, clientii vor avea de ales intre un 1.0 TSI de 95 CP si un 1.5 TSI cu 150 CP.

Inutil de mentionat, livrarea valorilor maxime se va face exclusiv catre rotile de pe puntea fata, fie printr-o transmisie manuala cu cinci sau sase rapoarte la datorie, fie prin intermediul unei cutii DSG in sapte trepte.

Noul Taigo este asteptat in showroom-urile Volkswagen din Europa la un pret mai mic de 20.000 de euro. Printre tehnologiile disponibile se numara si faruri Matrix LED, instrumente de bord digitale, sistem de rulare autonoma Level 2 etc.

Volkswagen Taigo

Volkswagen Taigo

Volkswagen Taigo

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (30) Poze Volkswagen Taigo
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 29 Iulie 2021