Un mare producator auto renunta la motoarele diesel. Anuntul facut cu doar putin timp in urma

Un mare producator auto renunta la motoarele diesel. Anuntul facut cu doar putin timp in urma
  • Nissan anunta ca renunta la motoarele diesel
  • Acestea vor fi retrase din Europa gradual
  • Compania japoneza ar putea trece la sistem hibrid
Distribuie pe Facebook

Unitatile respective ar putea fi inlocuite atat cu sisteme de propulsie hibrid, cat si cu unele complet electrice.

In timp ce o mare parte a industriei auto vede in continuare o solutie in motoarele diesel, anumite companii sunt de parere ca respectivul sistem de propulsie are zilele numarate.

In cea din urma categorie se inscrie si Nissan, un purtator de cuvant al companiei japoneze chiar anuntand de curand retragerea graduala a unitatilor dCi din oferta producatorului.

Decizia va avea consecinte negative inclusiv pe plan social, aceasta atragand dupa sine taierea catorva sute de locuri de munca de la fabrica marcii din Sunderland, Marea Britanie.

La momentul de fata, Nissan vinde - iar acum ne referim strict la piata auto din Romania, cinci modele echipate (si) cu motoare diesel, carora li se alatura camioneta Navara.

Singura masina pe care marca japoneza nu o comercializeaza si in compania unui astfel de sistem de propulsie este sportiva 370Z, oferita exclusiv cu un benzinar V6 sub capota.

Revenind la unitatile dCi, portofoliul actual al producatorului din Tara Soarelui Rasare include optiuni cu capacitati cilindrice de pana la 2.3 litri, daca luam in calcul si camioneta Navara.

Daca ramane insa la autovehiculele de pasageri, atunci clientii au la dispozitie motoare diesel de cel mult doi litri si 177 de cai putere, dupa cum se intampla in cazul noului X-Trail.

La polul opus avem un propulsor de 1.5 litri, care pe cea mai recenta generatie a subcompactei Micra produce o putere totala de doar 89 CP, plus un cuplu maxim de 220 Nm.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 8 Mai 2018