Urmatoarea generatie a acestui BMW nu va avea nici tractiune spate, nici motoare in sase cilindri

Urmatoarea generatie a acestui BMW nu va avea nici tractiune spate, nici motoare in sase cilindri
  • Urmatorul BMW Seria 1 va fi construit pe platforma modulara UKL
  • Respectiva arhitectura suporta motoare cu cel mult patru cilindri
  • Lista cu dotari standard va include de aceasta data tractiune fata
Distribuie pe Facebook

Tractiunea spate si motoarele I6, doua elemente definitorii ale marcii BMW, vor lipsi din echiparea urmatoarei generatii a modelului Seria 1.

Prezentat in fata publicului larg acum mai bine de cinci ani si jumatate, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din toamna lui 2011, actualul BMW Seria 1 se apropie cu pasi repezi de sfarsitul carierei sale.

Cel mai mic model din gama producatorului bavarez nu va ramane insa fara urmasi, o noua generatie a competitorului bavarez pentru Audi A3 si Mercedes A-Class fiind asteptata sa debuteze in cursul anului viitor.

Asemeni ultimului X1, lansat in ultima parte a lui 2015, viitorul BMW Seria 1 va fi construit pe platforma modulara UKL - care gazduieste inclusiv mai multe automobile recente ale companiei Mini.

Drept urmare, despre deosebire de modelul actual, generatia cu numarul patru a companiei bavareze va oferi in echiparea standard un sistem de tractiune fata, in timp ce tractiune integrala va fi disponibila in mod optional.

Un alt element distinct al marcii BMW de care clientii noului Seria 1 nu vor mai beneficia il reprezinta motorizarea I6; potrivit informatiilor actuale, platforma UKL poate adopta unitati cu cel mult patru cilindri.

In plus, daca privim catre acelasi X1, observam ca automobilul producatorului bavarez este comercializat atat cu motoare in patru pistoane, cat si in compania unor propulsoare cu numai trei cilindri si capacitate de 1.5 litri.

Ramane acum de vazut ce se va intampla cu versiunea de inalta performanta M140i, rivalul BMW pentru Audi RS3 si Mercedes A45 AMG combinand actualmente o motorizare I6 cu un sistem de tractiune RWD.

La fel cum este de urmarit, de asemenea, si daca zvonurile care anunta la acest moment ca urmatoarea generatie a modelului Seria 1 va ajunge in showroom-uri chiar si intr-o varianta hibrid... ei bine, se vor adeveri ori ba.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 10 Aprilie 2017