Varianta imbunatatita a Toyotei 86 pregatita de lansare in Japonia

Varianta imbunatatita a Toyotei 86 pregatita de lansare in Japonia
  • Noua generatie a Toyotei 86 va fi lansata in Japonia in data de 1 august
  • Aceasta vine cu imbunatatiri majore in ceea ce priveste manevrabilitatea si aerodinamica
  • Motorul Boxer de 2.0 litri dezvolta acum 205 cai putere si 212 Nm cuplu
Distribuie pe Facebook

Niponii de la Toyota au ales data de 1 august pentru a lansa varianta imbunatatita a modelului 86 pentru piata interna.

Toyota 86 a iesit pe portile fabricii pentru prima data in 2012 si a devenit rapid foarte populara datorita manevrabilitatii de care a dat dovada. In timp ce constructorul o privea ca pe un succesor al legendarei AE86, sau Hachiroku pentru cunoscatori, fanii marcii erau de parere ca singura asemanare cu modelul Trueno erau doar cifrele 86.

Toyota 86

Acum, la 4 ani de la acel moment, Toyota se pregateste sa lanseze, pe piata interna din Japonia, a doua generatie a modelului. Aceasta promite pentru inceput imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste manevrabilitatea si aerodinamica.

Toyota 86Toyota 86

Inginerii niponi au inceput prin a redesena partea din fata a masinii, dandu-i o grila mai lata, mai apoi trecand la partea din spate, unde aripa genereaza acum mai multa apasare la sol. Tot in partea dorsala, si-a facut aparitia un diffuser mai lat, si stopuri cu tehnologie LED.

Toate variantele de echipare vor fi dotate cu faruri LED, iar versiunile GT Limited si GT vor primi si luminile de ceata LED. Acestea din urma vor fi incaltate deasemenea cu un set nou de jante pe 17 inchi.

Toyota 86

In ceea ce priveste propulsorul Boxer de 2.0 litri, constructorul japonez afirma ca acesta dezvolta 205 cai putere, cu 5 in plus fata de actuala generatie. Cuplul maxim de 212 Nm este atins intre 6400 si 6800 de rotatii pe minut, in timp ce datorita modificarilor aduse la galeria de admisie si de evacuare, cuplul la turatii joase a fost deasemenea imbuntatit.

Toyota 86Toyota 86

Toate aceste modificari au fost aduse variantei dotate cu transmisia manuala in 6 rapoarte, in timp ce cea automata ofera in continuare 197 de cai putere si 205 Nm cuplu.

Interiorul a suferit si el schimbari, astfel ca volanul este acum mai mic, turometrul indica pana la 9.000 de rotatii pe minut, iar un display de 4.2 inchi TFT afiseaza informatii folositoare precum fortele G, graficul puterii si cuplului si un cronometru.

Toyota 86

In Japonia, viitoarea generatie a Toyotei 86 va costa 25.800 de dolari in configuratie standard, in timp ce versiunea GT are un pret de pornire de 29.300 dolari.

Toyota 86

Toyota 86

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Toyota 86
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 5 Iulie 2016