Vestea care a surprins industria auto. Un celebru muscle car american va fi construit pe platforma marcii Maserati!

Vestea care a surprins industria auto. Un celebru muscle car american va fi construit pe platforma marcii Maserati!
  • Urmatorul Dodge Challenger va fi construit pe platforma modelului Maserati Ghibli
  • Acelasi lucru se va intampla si cu viitorul Charger, potrivit mai multor informatii
  • O arhitectura europeana, imprumutata de la Alfa Stelvio, va echipa si noul Journey
Distribuie pe Facebook

Unul dintre cele mai populare modele de peste Ocean este pe cale sa sufere o transformare majora. Va adopta platforma marcii Maserati incepand cu urmatoarea generatie.

Aproape un deceniu: atat a trecut de cand Dodge a lansat pe piata actuala generatie a modelului Challenger. Chiar si asa, muscle car-ul american nu va parasi prea curand linia de asamblare.

Potrivit mai multor informatii obtinute de publicatia Autonews, productia va mai continua alti patru ani. In 2019, automobilul companiei de peste Ocean va primit o noua versiune imbunatatita.

Din 2021 insa, clientii vor primi o generatie nou-nouta. Cu aceasta vin si cele mai interesante vesti: urmatorul Dodge Challenger va fi construit pe platforma modelului Maserati Ghibli!

Muscle car-ul american va pierde astfel cateva zeci de kilograme comparativ cu varianta actuala. Drept urmare, performantele vor creste simtitor, iar consumul de carburant va scadea considerabil.

O schimbara similara este pregatita si pentru modelul Dodge Charger. viitoarea generatie a sedanului de peste Ocean va fi lansata la randul ei in anul 2021, pe platforma lui Maserati Ghibli.

In materialul publicat de Autonews se mai precizeaza, de asemenea, ca de o arhitectura europeana va avea parte si urmatorul Journey. Acesta va fi asamblat in Italia, pe baza Alfei Stelvio.

La final, ne mutam intreaga atentie asupra modelului Viper. Potrivit sursei anterior mentionate, la acest moment nu exista planuri concrete pentru o noua generatie sau macar un succesor spiritual.

Ultimul exemplar al legendarului automobil american de inalta performanta a iesit de pe portile fabricii in luna august. Alaturi de o caroserie rosie si un benzinar cu zece cilindri in V.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 20 Septembrie 2017