Viitorul Ford Focus ST va pierde propulsorul de 2.0 litri, dar va castiga 30 de cai in plus

Viitorul Ford Focus ST va pierde propulsorul de 2.0 litri, dar va castiga 30 de cai in plus
  • Viitorul Ford Focus ST va renunta la propulsorul de 2.0 litri
  • Acesta va fi inlocuit cu unul turbo de 1.5 litri
  • Puterea ar urma sa creasca pana la 280 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Noua generatie Ford Focus ST ar urma sa renunte la propulsorul actual de 2.0 litri, care va fi inlocuit de o unitate turbo de 1.5 litri. Americanii sunt asteptati sa prezinte noul Focus ST in primavara lui 2018 in cadrul unui eveniment special.

Constructorul din Michigan lucreaza de ceva timp la noua generatie Focus pe care am si surprins-o de cateva ori in teste. Insa in randurile urmatoare nu vom vorbi despre versiunea standard, ci despre varianta sportiva ST, care urmeaza sa propuna cateva noutati.

Ford Focus ST

Potrivit britanicilor de la Autocar, inginerii americani tintesc spre un pachet cel putin la fel de performant ca si cel actual insa vor sa scada si mai mult consumul de carburant. Pentru a-si duce planul la bun sfarsit, acestia iau in calcul inlocuirea propulsorului actual de 2.0 litri cu unul turbo de 1.5 litri.

Ford Focus ST

Acesta va fi calibrat pentru a dezvolta maxim 280 de cai putere, iar pentru a fi cat mai eficient si mai prietenos cu mediul si desigur, cu buzunarul proprietarului, va beneficia de tehnologia de dezactivare a cilindrilor sau de injectie directa. Avand in vedere standardele de emisii din ce in ce mai drastice si mai ales numarul mare de clienti care cauta motoare cu cilindree mica, miscarea facuta de Ford este una inteleapta, cel putin la prima vedere.

Ford Focus ST

Partea buna este ca noul Focus ST se va concentra in continuare pe dinamism, performante si mai ales pe accesibilitate, viitorii clienti putandu-l folosi pentru nicio problema ca si masina de zi cu zi.

Ford Focus ST

Aceeasi soarta s-ar putea sa o aiba si propulsorul diesel de 2.0 litri TDCi, care momentan dezvolta 185 de cai putere. "Motorul diesel este foarte important pentru Focus-ul ST," sustinea Tyrone Johnson, inginer in cadrul diviziei Ford Performance, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Ford Focus ST

Cu noul hot-hatch al americanilor vom face cunostinta in primavara anului viitor, cand este asteptat sa debuteze in cadrul unui eveniment dedicat brand-ului Go Further, la fel cum s-a intamplat si cu noua Fiesta.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Ford Focus ST
mai multe