Viitorul model Skoda Octavia RS va avea un motor de 280 cp

Viitorul model Skoda Octavia RS va avea un motor de 280 cp
  • Skoda Octavia RS poate avea motorul de pe Leon Cupra
  • Motorul 2.0 TSI pe benzina ofera 280 cp
  • Skoda Octavia va fi disponibila numai cu tractiune fata
Distribuie pe Facebook

A treia generatie de Skoda Octavia RS este disponibila cu doua motorizari, de 220 sau 185 cp. Insa in cursul anului curent este posibil sa vedem si o versiune pe benzina de 280 cp.

Daca acum, cei care vor o Skoda Octavia RS pot beneficia de un motor 2.0 TSI de 220, la fel ca cel de pe VW Golf GTI, sau un 2.0 TDI de 185 cp de pe VW Golf GTD, in viitorul apropiat am mai putea vedea o motorizare. Mult mai puternica: propulsorul de 280 cp de pe Leon Cupra, cea mai rapida masina cu tractiune fata de pe Nurburgring.

Zvonul conform caruia urmeaza o versiune mult mai puternica de Octavia vine direct din Cehia. Si are toate sansele sa se materializeze curand si sa vedem masina in toamna, la Salonul Auto de la Paris. Si asta pentru ca acelasi motor de 2.0 pe benzina echipeaza modelul Seat Leon Cupra ce imparte aceeasi platforma MQB ca si Octavia. Adica vorbim de aceiasi suporti de motor, ceea ce inlesnesc punerea motorului pe sedanul de familie.

Volkswagen a pus acelasi motor de 280 de cp pe doua modele noi: Golf R pentru piata japoneza si noul Scirocco R. Pesemne ca acelasi motor numit EA888 va mai echipa si o versiune de Golf R Estate si Beetle R. Insa momentan, numai cateva modele se bucura de cei 280 de cai cu care a venit Leon Cupra.

Skoda Octavia RS in versiunea de 280 de cp promite sa fie un sedan extrem de rapid. Dar, in acelasi timp, unul foarte practic. Si asta datorita unui spatiu din portbagaj de 590 de litri, loc pentru 5 adulti la interior si dimensiuni generoase la cap si genunchi. Daca acum Skoda RS reuseste cel mai slab timp pentru acceleratia de la 0 la 100 km/h din grupul VAG, timpul fiind de 6.9 secunde, poate cu noul motor va avea si avantajul performantei.

Distribuie pe Facebook
mai multe