Viitorul Opel Insignia OPC va folosi tractiunea integrala a...Ford-ului Focus RS

Viitorul Opel Insignia OPC va folosi tractiunea integrala a...Ford-ului Focus RS
  • Noul Opel Insignia OPC va avea tractiune integrala inteligenta
  • Sistemul va fi identic cu cel al Ford-ului Focus RS
  • Compania care a creat sistemul pentru americani, se pregatesc sa il adapteze pentru nemtii de la Opel
Distribuie pe Facebook

Potrivit ultimelor informatii, viitorul Opel Insignia OPC va beneficia de sistemul de tractiune integrala folosit de americanii de la Ford pentru Focus-ul RS.

Noul Ford Focus RS este indiscutabil unul dintre cele mai bune hot-hatch-uri de pe piata, si este un competitor serios in segmentul sau. Acest model si-a atras o multime de fani, jurnalisti auto sau simpli pasionati, multumita in principal tractiunii integrale excelente (introdusa in premiera pe acest model), dar si propulsorului de 2.3 litri EcoBoost.

In acest articol ne vom concentra pe sistemul de tractiune, si vom incepe prin a va spune de ce este el atat de deosebit. Secretul sau este un modul supranumit Twinster, care instalat pe puntea spate limiteaza la maximum subvirarea si are grija de modul in care cuplul este transmis rotilor.

Ei bine, daca pana acum de acest sistem de tractiune beneficia doar modelul americanilor, de acum inainte acesta se va regasi si in lista viitorului Insignia OPC. Potrivit celor mai recente informatii, compania GKN, care a construit sistemul pentru Focus RS, se pregateste sa-l adapteze pentru nemtii de la Opel.

Viitoarea generatie a modelului Insignia OPC este asteptata sa debuteze in anul 2017, atunci cand pe langa acest sistem inteligent de tractiune integrala, va veni si cu o noua platforma, multumita careia greutatea totala a masinii va scadea cu pana la 200 de kilograme.

Constructorul german era asteptat sa prezinte aceasta noua generatie a modelului Insignia la Salonul Auto de la Paris, dar a preferat sa o mai tina putin ascunsa. In schimb, nemtii au mizat pe noul model electric Ampera-E, pe premiera mondiala Cascada Supreme, mini-crossover-ului Karl Rocks, si nu in ultimul rand, noua reiteratie a masinii de familie Zafira.

Distribuie pe Facebook
mai multe