Volkswagen a lansat noua Jetta. Cum arata in realitate masina germana

Volkswagen a lansat noua Jetta. Cum arata in realitate masina germana
  • Volkswagen prezinta noua Jetta
  • Modelul german trece la platforma MQB
  • Propulsia e asigurata de un 1.4 TSI
Distribuie pe Facebook

Versiunea de productie a conceptului Passat GT nu este singura surpriza pregatita de Volkswagen pentru vizitatorii Salonului Auto ce se desfasoara zilele acestea la Detroit.

Inceputul anului 2018 marcheaza debutul unei noi generatii a compactei Jetta. Dezvelita in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto International Nord-American ce se desfasoara zilele acestea la Detroit, celebra masina germana revine in fata publicului larg alaturi de o formula regandita complet.

Cea mai importanta modificare se regaseste la nivelul arhitecturii, acolo unde noul model adopta platforma modulara MQB, folosita de altfel si de actualul Golf. Drept urmare, ampatamentul a crescut pana la aproape 2.685 de milimetri, un plus 3.4 centimetri comparativ cu generatia pe care o inlocuieste.

VW Jetta - Poze reale

VW Jetta - Poze reale

O alta surpriza placuta consta in disponibilitatea - in premiera absoluta pentru Jetta!, a instrumentelor de bord digitale si configurabile, care la Volkswagen sunt cunoscute sub denumirea Digital Cockpit. Totodata, clientii mai pot opta pentru prima oara si pentru o instalatie audio marca Beats, de 400W.

Asa cum ii sta bine unui automobil de ultima ora, cea mai noua generatie a celebrei compacte germane ofera inclusiv mai multe sisteme de siguranta activa. Pilotul automat activ, franarea autonoma de urgenta si asistentul pentru avertizarea parasirii benzii de rulare sunt doar cateva exemple in acest sens.

Sub capota, proaspat lansata Jetta pastreaza motorizarea turbo de 1.4 litri a modelului anterior, insa Volkswagen a tinut sa creasca puterea unitatii in patru cilindri la 147 CP. Un mare plus il reprezinta si inlocuirea vechii transmisii automate cu sase rapoarte, locul acesteia fiind luat de o auotmata in opt trepte.

Din punct de vedere estetic, cea mai noua generatie a celebrei compacte germane iese in evidenta printr-un exterior familiar, despre care multi vor spune ca aduce cu Fiat Tipo la nivelul partii frontale. Daca asa stau lucrurile, atunci sa spunem ca partea posterioara ne duce cu gandul la actualul Audi A4.

Nu ca ar mai conta vreunul dintre aceste aspecte in conditiile in care noul Volkswagen Jetta va costa cu 100 de dolari mai putin decat predecesorul sau - cu toate ca, cel putin la prima vedere, ofera mai mult. Acum ramane de vazut si daca automobilul prezentat la Detroit va ajunge in Europa...

VW Jetta - Poze reale

VW Jetta - Poze reale

VW Jetta - Poze reale

VW Jetta - Poze reale

VW Jetta - Poze reale

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze VW Jetta - Poze reale
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 16 Ianuarie 2018