Volkswagen a publicat acum toate detaliile oficiale. Acesta este noul Golf 8!

Volkswagen a publicat acum toate detaliile oficiale. Acesta este noul Golf 8!
  • Volkswagen a publicat acum toate detaliile despre Golf 8
  • Noul model vine cu un design revizuit si sisteme de ultima ora
  • Primele exemplare vor ajunge in showroom-uri in decembrie
Distribuie pe Facebook

Primele exemplare vor ajunge in showroom-uri chiar inainte de sfarsitul acestui an, promit sefii companiei germane.

Surprins de-a lungul timpului in nenumarate filme si fotografii spion, de foarte multe ori complet necamuflat, noul Volkswagen Golf 8 a debutat oficial in cursul serii de ieri, cu ocazia unui eveniment special organizat in Wolfsburg.

Avand la baza cea mai recenta versiune a platformei MQB, masina companiei germane masoara 4.284 mm in lungime si 1.789 mm in latime, astfel ca este o idee mai lunga, dar ceva mai ingusta decat actualul model.

Totodata, Volkswagen mai precizeaza cu privire la dimensiunile noului Golf 8 si ca inaltimea se ridica la 1.456 mm, pe cand ampatamentul este de 2.363 mm; in ceea ce priveste coeficientul aerodinamic, acesta se invarte in jurul valorii de 0.275.

Volkswagen Golf VIII

Volkswagen Golf VIII

Din punct de vedere estetic, masina companiei germane reprezinta mai degraba o evolutie (clara) a actualului model decat o adevarata revolutie, cu mentiunea ca afirmatia respectiva se aplica doar la nivel de exterior.

La interior, noul Volkswagen Golf 8 nu seamana deloc cu predecesorii sai, designerii optand in cazul de fata pentru un aspect minimalist, cu doua display-uri in partea superioara a panoului de bord si un minimum de comenzi fizice.

Referitor la pachetul tehnologic disponibil, masina companiei germane ofera in standard, inca din echiparea de baza, si ceasuri digitale, sistem de infotainment pe 8.25 inch, faruri si stopuri pe LED, plus climatronic.

Sub capota, noul Volkswagen Golf 8 anunta patru motorizari pe benzina la momentul lansarii, dintre care doua unitati 1.0 TSI - cu 90 sau 110 CP la datorie, si doua propulsoare 1.5 TSI, care dezvolta fie 130, fie 150 de cai putere.

Volkswagen Golf VIII

Volkswagen Golf VIII

Viitorii cumparatori ai masinii germane vor mai putea opta (initial) inclusiv pentru un 2.0 TDI dezvoltat de la zero, cu 115 ori 150 CP in compartimentul motor, potrivit primelor informatii oficiale date publicitatii.

Noul Volkswagen Golf 8 va fi comercializat, dupa cum sustineau si zvonurile anterioare, si in compania unui micro-hibrid cunoscut sub indicativul eTSI, care vine la randul lui in mai multe optiuni de putere: 110, 130 si 150 cai.

In cele din urma, masina companiei germane mai propune si doua modele eHybrid - sau, mai pe romaneste, plug-in hybrid, proiectate pentru a livra rotilor fie 204 CP, fie 245 de cai putere in cazul celebrului GTE.

Ulterior, gama de motorizari a noului Volkswagen Golf 8 se va imbogati si cu un 2.0 TSI destinat versiunilor de performanta GTI, GTI TCR si R, dar si cu o varianta 1.5 TGI ce poate fi alimentata cu gaz natural comprimat (CNG).

Volkswagen Golf VIII

Volkswagen Golf VIII

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (88) Poze Volkswagen Golf VIII
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 25 Octombrie 2019