Volkswagen a pus capat speculatiilor. Cati cai putere are, de fapt, noul Polo GTI

Volkswagen a pus capat speculatiilor. Cati cai putere are, de fapt, noul Polo GTI
  • Volkswagen anunta specificatiile noului Polo GTI
  • Sportiva germana ofera un motor 2.0 turbo de 200 CP
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h dureaza 6.7 secunde
Distribuie pe Facebook

Volkswagen prezinta cu ocazia Salonului Auto ce se desfasoara zilele acestea la Frankfurt o noua generatie a modelului Polo GTI.

Modelul Fiesta de la Ford nu este singurul automobil de clasa subcompacta care s-a innoit in totalitate pentru anul 2017. De un tratament similar a avut parte si germanul Volkswagen Polo care, cu aceasta ocazie, a ajuns la generatia cu numarul sase.

Asemeni predecesorilor sai, noul autoturism de segment B este disponibil in continuare la vanzare si intr-o versiune GTI, cu mentiunea ca unitatea 1.8 TSI a disparut din peisaj. In locul acesteia a aparut un propulsor turbo de doi litri, 200 CP si 320 Nm.

Noul Volkswagen Polo GTI

Noul Volkswagen Polo GTI

Noul Volkswagen Polo GTI

Cateva modificari au fost operate, surprinzator, si la nivelul transmisiei. Clientii si de-aceasta data la dispozitie atat o cutie manuala, cat si una de tip DSG, insa trebuie mentionat inca din capul locului ca automata cu dublu ambreiaj a pierdut o treapta.

Si daca tot veni vorba despre acest aspect, transmisia DSG cu sase rapoarte este singura optiune disponibila pentru primele exemplare ale noului Volkswagen Polo GTI. Fanii cutiei manuale, la randul ei cu sase trepte de viteza, vor avea de asteptat pana in 2018.

In echiparea de top, subcompacta germana are nevoie de numai 6.7 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. Viteza maxima este de 237 km/h, potrivit informatiilor anuntate cu ocazia editiei din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt.

Noul Volkswagen Polo GTI

Noul Volkswagen Polo GTI

Din punct de vedere estetic, modelul de segment B si inalta performanta mizeaza in special pe o parte frontala restilizata pentru un plus de sportivitate. Meniul exterior continua cu o evacuare dubla la nivelul partii posterioare si jante cu design unic.

La interior, noul Volkswagen Polo GTI isi intampina clientii alaturi de un volan in trei spite, cu parte inferioara plata, si insertii de tip tartan pentru scaunele cu suport lateral marit. Acestia pot opta, in premiera, inclusiv pentru instrumente digitale de bord.

Pretul de vanzare al subcompactei germane ramane, pentru moment, un mare mister. Nu este insa exclus ca el sa depaseasca 25.000 de euro, dar cu privire la acest lucru ne vom lamuri cel mai probabil fie in saptamanile, fie in lunile urmatoare.

Noul Volkswagen Polo GTI

Noul Volkswagen Polo GTI

Noul Volkswagen Polo GTI

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Noul Volkswagen Polo GTI
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 19 Septembrie 2017