Volkswagen aduce la Geneva noua gama de Polo BlueGT, CrossPolo si Plus

Volkswagen aduce la Geneva noua gama de Polo BlueGT, CrossPolo si Plus
  • CrossPolo va avea la dispozitie 3 motorizari
  • Se va lansa si gama R-Line de echipare
  • Polo BlueGT va avea un motor de 148 cp
Distribuie pe Facebook

La Salonul Auto de la Geneva care va incepe saptamana viitoare, Volkswagen va aduce in stand o gama noua de subcompacte Polo. E vorba de Polo TSI BlueMotion, TDI BlueMotion, BlueGT si CrossPolo.

Gama subcompacta de la Volkswagen este intr-o continua dezvoltare. Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva 2014, care isi va deschide portile pe 4 martie, Volkswagen va arata publicului o serie noua de editii bazate pe micul Polo dedicat orasului.

Volkswagen CrossPolo este un pseudo-crossover cu multe modificari estetice. Este o masina dedicata petrecerii in aer liber, cu un aspect sportiv, ce targeteaza tinerii care iubesc sportul. Masina are jante pe 17 inch, stopuri de tip smoked, doua culori noi de caroserie, accesorii argintii, un volan redesenat si accesorii interioara noi, cum ar fi schimbatorul, frana de mana si materialele textile. CrossPolo este disponibil in Germania cu doua motorizari TDI si un TSI, toate cu norma Euro 6.

Volkswagen PoloVolkswagen CrossPolo

Polo BlueMotion inlocuieste insa varianta pe motorina cu un propulsor de 1 litru care produce 90 cp. Consumul acestui motor este de 4.1 l/100km. Aceasta motorizare TSI este insa disponibila doar pentru Marea Britanie, in timp ce pentru orice alta piata externa, Polo BlueMotion poate fi cumparat si cu motor TDI.

Motorizarea diesel de pe BlueMotion este un motor cu 3 pistoane de 1.4 litri turbo diesel care produce 75 cp. Cu acest motor, Polo BlueMotion se pare ca va avea un consum de numai 3 litri/100 km in regim mixt. Rezervorul de 45 de litri promite o autonomie de 1400 km. Ambele variante BlueMotion au imbunatatiri aerodinamice si anvelope din gama ECO pentru a contribui la economia de carburant.

Volkswagen PoloVolkswagen Polo BlueMotion

Un alt membru care se reuneste cu gama Polo este sportivul BlueGT. Aceasta varianta castiga 10 cp in plus fata de vechiul model, din propulsorul de 1.4 litri in 4 pistoane, pe benzina, care acum ofera 148 cp si un cuplu de 250 Nm. Motorul este cuplat la o transmisie manuala in 6 trepte sau la o cutie automata cu dublu-ambreiaj in 7 viteze. Consumul unui Polo BlueGT este de 4.8 l/100 km in regim mixt. Pe langa imbunatatirile de ordin estetic pe care le-a primit toata gama Polo, varianta BlueGT se mai bucura si de o suspensie mai joasa si un kit aerodinamic.

Ultima noutate de la Volkswagen este echiparea R-Line, disponibila atat pentru interior, cat si pentru exterior. Posesorii de Polo pot beneficia de spoilere, de jante pe 16 sau 17 inch, eleroane, grila frontale bespoke, materiale noi de interior, volan sport si multe alte accesorii pentru habitaclu, menite sa sporeasca imaginea sportiva a oricarui model din gama.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Volkswagen Polo
mai multe