Volkswagen anunta pretul noului Tiguan. IATA cat costa crossover-ul german

Volkswagen anunta pretul noului Tiguan. IATA cat costa crossover-ul german
  • VW a publicat lista de preturi a noului Tiguan
  • Crossover-ul german porneste de la 30.025 euro
  • Gama cu motorizari include trei optiuni diferite
Distribuie pe Facebook

Dupa aproximativ patru luni de asteptare, Volkswagen a deschis in cele din urma lista de comenzi a noului Tiguan.

Dezvaluita in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie 2015, cea de-a doua generatie a crossover-ului german este construita pe aceeasi platforma MQB precum ultimul Golf si aduce un plus de 77 de milimetri la nivelul ampatamentului.

Nu doar corpul pasagerilor se va bucura insa de aceasta crestere, de mai mult spatiu urmand a beneficia inclusiv bagajele, capacitatea de incarcare a portbagajului crescand pana la 1.615 litri - valoare ce caracterizeaza situatiile cu bancheta spate rabatata, bineinteles.

Volkswagen TiguanVolkswagen Tiguan

Iar vestile bune nu se sfarsesc aici, noul VW Tiguan promitand sa-si impresioneze clientii inclusiv prin motorizarile oferite. Motorizari supraalimentate pe benzina sau motorina, cu patru cilindri si capacitati de doi litri, ce anunta un consum carburant mai mic decat pana acum.

Altfel spus, clientii celei de-a doua generatii a crossover-ului german au la dispozitie - in schimbul unei sume minime de 30.025 euro, un 2.0 TDI de 150 CP si 340 Nm, care lucreaza impreuna cu o cutie manuala in sase rapoarte pentru a aduce primii 100 km/h dupa 9.3 secunde.

Unitatea cu pricina poate fi servita si intr-o versiune DSG 4Motion, situatie in care pretul de pornire urca pana la 33.925 euro; acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza si in cazul de fata in 9.3 secunde, insa consumul creste de la 4.7 la 5.6 litri la 100 de kilometri.

Volkswagen Tiguan

Pentru cei care prefera propulsoarele pe benzina, singura optiune ofera de noul Volkswagen Tiguan consta in varianta 2.0 TSI DSG 4Motion, care sprinteaza pana la 100 km/h in numai 7.7 secunde multumita celor 180 de cai putere si 320 de Newton-Metri din dotare.

Cea de-a doua generatie a crossover-ului german consuma in aceasta configuratie undeva in jurul a 7.3 litri de carburant la 100 de kilometri, are emisii medii de 168 de grame de dioxid de carbon per kilometru si porneste in Germania de la 34.450 euro.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (25) Poze Volkswagen Tiguan
mai multe