Volkswagen Group planuieste ofensiva pe piata SUV-urilor

Volkswagen Group planuieste ofensiva pe piata SUV-urilor
  • Grupul Volkswagen va lansa pana in anul 2018 peste sapte noi SUV-uri
  • Cea mai asteptata dintre premiere se anunta modelul Lamborghini Urus
  • Audi Q7 si Porsche Cayenne vor primi o versiune Coupe in urmatorii ani
Distribuie pe Facebook

Producatorii de automobile aflati sub conducerea Volkswagen Group vor lansa in urmatoarea jumatate de deceniu ceva mai mult de sapte noi SUV-uri, grupul german urmand astfel a-si consolida pozitia de cel mai important jucator de pe aceasta piata.

In ciuda faptului ca viitorul se anunta a fi destinat modelelor de dimensiuni compacte, segmentul SUV-urilor continua sa inregistreze noi recorduri, atat din punctul de vedere al ofertei disponibile, cat si ca numar de unitati comercializate.

Drept urmare, in contrast cu eforturile companiilor auto de a gasi o rezolvare la problemele legate de aglomeratiile urbane si lipsa spatiilor de parcare, urmatoarea jumatate de deceniu ne va aduce numeroase noi optiuni in materie de... ei bine, ai ghicit!, SUV-uri.

Considerat deja a fi cel mai important jucator, Grupul Volkswagen isi va consolida pozitia in aceasta clasa, ajutat fiind si de surprizele majore pe care le pregatesc oficialii Audi, Bentley, Porsche si chiar Lamborghini. Despre ce este insa vorba mai exact, ramane sa aflam chiar din randurile urmatoare.

Volkswagen Group planuieste ofensiva pe piata SUV-urilor

Audi Q7 si Q8

Lansat pe piata la sfarsitul lui 2005 si trecut printr-un facelift patru ani mai tarziu, primul SUV din istoria constructorului din Ingolstadt va primi o noua generatie chiar in urmatoarea perioada de timp.

Conform informatiilor disponibile la acest moment, succesorul actualului Audi Q7 va fi mai usor cu pana la 300 de kilograme, detaliu ce va avea un impact major asupra eficientei si performantelor automobilului german.

Pe langa un nou Q7, inginerii Audi mai lucreaza din greu si la dezvoltarea unui Q8, model care va concura atat cu BMW X6, cat si cu Mercedes MLC. Detaliile cu privire la data debutului sunt momentan necunoscute, insa este de asteptat ca acesta sa soseasca in showroom-uri mai devreme de 2017.

Bentley Falcon

Volkswagen Group planuieste ofensiva pe piata SUV-urilor

Asemeni rudelor (de grup) de la Porsche, britanicii de la Bentley sunt pe cale sa lase in urma momentele importante reusite in lumea curselor cu motor doar pentru a mai aduna ceva profit cu ajutorul unui Sport Utility Vehicle.

Un Sport Utility Vehicle care, asemeni modelului Cayenne - daca tot am dat startul acestei paralele, sa o si continuam!, va avea la baza aceeasi platforma precum Audi Q7 si Volkswagen Touareg. Nu ar trebui insa sa fim mirati prea tare de acest lucru. Pana la urma urmei, vorbim de VAG.

Lamborghini Urus

Chiar daca ar putea parea rusinos pentru italienii de la Lamborghini sa lanseze un SUV - asta in timp ce rivalii de la Ferrari vin pe piata cu adevarate "navete spatiale" (vezi cazul LaFerrari), acest lucru este extrem de sanatos. Mai ales atunci cand vine vorba de partea financiara.

Volkswagen Group planuieste ofensiva pe piata SUV-urilor

Asadar, primul Sport Utility Vehicle din istoria (contemporana) a constructorului din Sant'Agata Bolognese va fi disponibil la vanzare incepand cu anul 2018 si, asemeni exclusivistelor Bentley Falcon, respectiv Porsche Cayenne, va folosi o arhitectura de... Volkswagen.

Porsche Cayenne si Porsche Cayenne Coupe

Prezentat in premiera mondiala in urma cu mai bine de un deceniu si ajuns intre timp la cea de-a doua generatie, primul SUV din istoria producatorului german de automobile are viitorul asigurat.

Intr-o alta ordine de idei, modelul din Stuttgart va primi un facelift chiar inainte de sfarsitul acestui an, in timp ce o noua generatie - a treia la numar, va debuta in cursul lui 2017.

In plus, asemeni confratelui Audi Q7, Porsche-le Cayenne va primi si o versiune Coupe, care va rivaliza cu BMW X6 si Mercedes MLC. Asta dupa ce va ajunge in showroom-uri, bineinteles - adica in 2018.

Volkswagen Group planuieste ofensiva pe piata SUV-urilor

Volkswagen Touareg

Ultimul, dar nu cel din urma automobil care va ajuta la consolidarea pozitiei pe care Grupul Volkswagen o detine in segmentul SUV-uri este nimeni altul decat modelul VW Touareg, care s-a ales recent cu un facelift minor.

Cariera sa nu se va opri insa aici, o noua generatie a popularului autoturism dinf Wolfsburg fiind asteptata sa soseasca pe piata peste aproximativ patru ani, impreuna cu o platforma mai usoara, respectiv motorizari mai eficiente ca oricand.

Distribuie pe Facebook
mai multe