Volkswagen testeaza o noua masina de performanta, insa nu stie daca sa o lanseze sau nu pe piata. Are 310 CP si 4x4

Volkswagen testeaza o noua masina de performanta, insa nu stie daca sa o lanseze sau nu pe piata. Are 310 CP si 4x4
  • Volkswagen ar putea lansa pe piata o versiunea Polo R
  • Compania testeaza in acest moment mai multe prototipuri
  • Modelul german este asteptat alaturi de 310 CP si 4x4
Distribuie pe Facebook

Volkswagen ar putea lansa pe piata un nou automobil de inalta performanta. Modelul respectiv nu a primit inca unda verde pentru productie, insa inginerii testeaza de zor mai multe prototipuri.

Potrivit unor surse din interiorul Volkswagen, compania germana testeaza in prezent mai multe prototipuri ale unui Polo R. Sefii marcii din Wolfsburg nu au luat insa pana la acest moment nicio decizie cu privire la comercializarea unui astfel de automobil.

In cazul in care va deveni realitate, noua sportiva de clasa subcompacta ar putea gazdui in compartimentul motor unitatea turbo de doi litri si 310 CP a actualului Golf R. De la cel din urma ar putea veni, totodata, si sistemul de tractiune integrala 4Motion.

Daca aspectul tehnic nu reprezinta o provocare atat de mare, cu vanzarile... exista o problema. Volkswagen trebuie sa cantareasca foarte atent toti factorii implicati si sa gaseasca o solutie care sa ii permita modelului Polo R sa convietuiasca cu gama Golf.

Germanii ar putea folosi aceeasi strategie ca in cazul vechiului Polo R WRC. Sa ofere viitoarea sportiva de clasa subcompacta intr-o editie limitata - fie la 2.500, ca ultima data, fie in mai multe exemplare, pe care sa o vanda cu un pret de 30.000 - 40.000 euro.

Ce se va intampla intr-un final cu acest automobil, ramane de vazut. Cert este ca ideea unui Volkswagen Polo cu 310 CP sub capota, o cutie manuala cu sase rapoarte sau una de tip DSG, in sapte trepte, si tractiune integrala nu suna deloc rau.

Nu va primi unda verde pentru productia de serie respectiva sportiva de clasa subcompacta? Niciun fel de problema: sefii companiei germane iau in calcul si alte modele pentru o versiune R, Herbert Diess aratand anterior spre proaspat lansatul T-Roc.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 3 Noiembrie 2017