Volvo nu a uitat de seria 40. Un oficial a confirmat ca noul crossover XC40 ajunge pe piata in 2018

Volvo nu a uitat de seria 40. Un oficial a confirmat ca noul crossover XC40 ajunge pe piata in 2018
  • Volvo planuieste sa improspateze seria 40
  • Primul model al acesteia va fi crossover-ul compact XC40
  • Acesta va fi lansat in 2018 si va fi bazat pe o noua platforma
Distribuie pe Facebook

Directorul departamentului de cercetare si dezvoltare din cadrul Volvo a confirmat la Salonul Auto de la Paris ca suedezii vor lansa noul XC40 in 2018.

Preluarea constructorului suedez de catre chinezii de la Geely Automobile in 2010 s-a dovedit a fi o miscare inteligenta si totodata benefica pentru ambele parti. Odata cu infuzia serioasa de capital au venit si rezultatele, reprezentate de modele noi si cel mai important, de vanzari.

In acesti 6 ani, suedezii si-au improspatat aproape toata gama de modele, iar acum isi intorc privirea inspre seria 40, pe care au cam neglijat-o. Innoirea acesteia va incepe cu dezvoltarea noii platforme Compact Modular Architecture, iar primul model care va beneficia de aceasta va fi noul crossover compact XC40.

Confirmarea a venit in cadrul Salonului Auto de la Paris, acolo unde Peter Mertens, seful departamentului de cercetare si dezvoltare din cadrul constructorului suedez, a declarat ca viitorul XC40 reprezinta "o piatra de hotar pentru Volvo", si ca va fi urmat de alte modele, inclusiv de o noua generatie a hatchback-ului V40, dar si un nou sedan S40.

Crossover-ul care va fi lansat in 2018 va fi un competitor serios pentru BMW-ul X1 si pentru Mercedes-ul GLA, si va veni cu tehnologie de ultima generatie si o gama extinsa de motorizari. Cireasa de pe tort o va reprezenta agregatul plug-in hybrid T5 Twin Engine, compus dintr-un motor de 1.5 litri si o unitate electrica.

Suedezii vor sa lanseze noul XC40 pentru a raspunde cererii din ce in ce mai mari pentru SUV-uri, intarita si de vanzarile inregistrate de Volvo anul trecut. Din 503.127 de unitati comercializate la nivel global, 267.000 au fost reprezentate de modelele Cross Country si de seria XC. Cel mai bine vandut model a fost XC60-ul, care s-a vandut in 159.617 exemplare, urmat de hatchback-ul V40, cu 83.357 de exemplare.

Distribuie pe Facebook
mai multe