Vor sa bata BMW si Mercedes cu cel mai puternic motor in patru cilindri pe care l-au oferit vreodata

Vor sa bata BMW si Mercedes cu cel mai puternic motor in patru cilindri pe care l-au oferit vreodata
  • Jaguar anunta o noua versiune de doi litri pentru XE, XF si F-Pace
  • Vorbim, mai exact, despre o varianta cu 300 cai putere sub capota
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h dureaza 5.5, 5.8 sau 6.0 secunde
Distribuie pe Facebook

Britanicii de la Jaguar nu vor pastra noul benzinar de doi litri si 300 CP doar pentru sportivul F-Type. Ba dimpotriva: respectivul propulsor in patru cilindri va fi montat inclusiv suv capota modelelor XE, XF si F-Pace.

In urma cu mai putin de doua luni si jumatate, la inceputul acestei primaveri, oficialii Jaguar anuntau cel mai puternic motor cu patru cilindri in linie din istoria companiei britanice.

Proiectat sa dezvolte o putere maxima de 300 CP din numai doi litri, respectivul propulsor turbo pe benzina era disponibil exclusiv sub capota modelului sport F-Type.

Asociat unei cutii automate cu opt rapoarte, acesta promitea sa asigure atat un sprint 0 - 100 km/h in aproximativ 5.7 secunde, cat si o viteza de top limitata la 250 kilometri pe ora.

Jaguar F-Type in patru cilindri

Jaguar F-Type in patru cilindri

Fericiti pana peste masura de reusita inginerilor, oficialii Jaguar au luat cel mai puternic motor cu patru cilindri in linie din istoria companiei britanice si... l-au dat mai departe.

Intr-o alta ordine de idei, respectivul propulsor turbo pe benzina, de doi litri si 300 CP, poate fi acum comandat si sub capota altor modele - precum XE, XF sau chiar F-Pace.

Atunci cand sunt echipate cu un sistem de tractiune integrala, acestea reuseste sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 5.5, 5.8 sau 6.0 secunde, se arata in comunicatul de presa.

Nici consumul mediu de carburant nu suna mai rau, oficialii Jaguar anuntand valori cuprinse intre 6.9 si 7.7 litri la 100 kilometri, in functie de modelul pentru care s-a optat.

Preturile pentru noile Jaguar lipsesc cu desavarsire pentru moment, oficialii britanici preferand sa se aduca aminte de celelalte motoare de doi litri ale gamei Ingenium.

In plus, pe langa benzinarul de 250 cai putere, clientii modelelor XE, XF si F-Pace mai au la dispozitie si un diesel supraalimentat cu doua turbine, de aproximativ 240 CP.

Motor de 300 CP pentru Jaguar XE, XF si F-Pace

Motor de 300 CP pentru Jaguar XE, XF si F-Pace

Motor de 300 CP pentru Jaguar XE, XF si F-Pace

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Motor de 300 CP pentru Jaguar XE, XF si F-Pace
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 26 Iunie 2017