Vor sa se bata cu nemtii pe toate fronturile. Alfa Romeo lanseaza un rival pentru Audi Q7, BMW X5 si Mercedes GLE

Vor sa se bata cu nemtii pe toate fronturile. Alfa Romeo lanseaza un rival pentru Audi Q7, BMW X5 si Mercedes GLE
  • Alfa Romeo planuieste lansarea unui nou automobil tip SUV
  • Viitorul model va avea la baza platforma lui Stelvio
  • Noul SUV promite sapte locuri si propulsie micro-hibrida
Distribuie pe Facebook

Aproape 106 ani. De atat au avut nevoie italienii de la Alfa Romeo pentru a scoate pe piata un SUV. Cand vine al doilea? Prin 2020, daca este sa dam crezare zvonurilor.

La sfarsitul anului trecut, cu ocazia Salonului Auto organizat la Los Angeles in perioada 18 - 27 noiembrie, Alfa Romeo scotea la iveala primul SUV din istoria de peste un secol a companiei. Botezat Stelvio, respectivul model concureaza cu Audi Q5, BMW X3 si Mercedes GLC, printre altele.

In Romania, preturile pornesc de la 43.774 de euro, iar clientii au de ales intre doua unitati turbo cu patru cilindri. Este vorba, mai precis, despre un benzinar de doi litri si 200 sau 280 CP, care "concureaza" cu un diesel de 2.2 litri, oferit de producatorul italian alaturi de 150, 180 si, intr-un final, de 210 CP.

Absolut fiecare versiune de motorizare vine in standard cu transmisie automata in opt rapoarte, insa numai variantele superioare dispun si de tractiune integrala. Toate nivelurile de echipare beneficiaza in schimb, fara costuri suplimentare, de faruri Bi-Xenon, franare autonoma sau display color de 6.5 inch.

Pe langa detaliile anterior mentionate, despre noua Alfa Romeo Stelvio se mai poate spune si ca va sta la baza celui de-al doilea SUV al companiei. Acesta nu are pentru moment un nume, ci doar un scop bine stabilit: sa se bata de la egal cu Audi Q7, BMW X5 ori Mercedes GLE, daca vrei.

Conform unor informatii obtinute de publicatia AutoExpress, lansarea oficiala va avea loc in cursul anului 2020. Viitorul model italian va cantari cu aproximativ 200 de kilograme mai mult decat automobilul a carei platforma o va imprumuta si va putea gazdui pana la sapte persoane la interior.

Sub capota, pentru a elimina dezavantajele greutatii in plus, va aparea si un sistem micro-hibrid pe 48V, astfel ca puterea maxima a benzinarului 2.0 turbo ar putea creste pana la 350, chiar 400 CP. Deloc rau daca tinem cont de cum obtine concurenta germana acest nivel de performanta.

Dupa fratele mai mare al noului Stelvio, Alfa Romeo ar mai putea veni pe piata cu un inlocuitor al actualei Giulietta, care sa reaprinda lupta in segmentul compact premium. Totodata, italienii cantaresc toate lucrurile pozitive si negative cu privire la o generatie cu numarul doi a sportivei 4C.

SUV nou de la Alfa

SUV nou de la Alfa

Sursa Foto: AutoExpress

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 29 Decembrie 2017