VW cocheteaza cu ideea lansarii unui Polo R WRC cu AWD si 250 CP

VW cocheteaza cu ideea lansarii unui Polo R WRC cu AWD si 250 CP
  • Volkswagen ar putea lansa pe piata o versiune AWD a modelului Polo R WRC
  • Pe langa tractiunea integrala, hot-hatch-ul ar putea primi si 250 CP
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h ar urma sa se realizeze in 6 secunde
Distribuie pe Facebook

Volkswagen ar putea continua celebrarea castigarii Campionatului Mondial de Raliuri din 2013 prin lansarea unei noi versiune de strada a masinii de curse Polo R WRC.

Pentru cei care viseaza la senzatii tari in pachete compacte, germanii de la Volkswagen ofera deja un Polo R WRC capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in aproximativ 6.4 secunde. Totusi, exista o mica problema cu micul hot-hatch german, iar aici nu ne referim la cutia manuala cu sase rapoarte sau la viteza maxima de 243 de kilometri pe ora, ci la sistemul de tractiune fata care limiteaza oarecum performantele dinamice ale masinii.

Nu este insa cazul sa disperam. Conform unor noi informatii, se pare ca germanii de la Volkswagen se gandesc serios sa remedieze aceasta situatie, producatorul de automobile din Wolfsburg cochetand cu ideea lansarii unui Polo R WRC dotat cu tractiune integrala. Detaliile vin de la publicatiile auto germane, care au avut deja ocazia sa testeze unul dintre cele doua prototipuri existente, primele concluzii fiind extrem de promitatoare.

VW Polo R WRC - Galerie Foto

VW Polo R WRC - Galerie FotoVW Polo R WRC - Galerie Foto

De asemenea, conform acelorasi surse, versiunea cu tractiune integrala a micului hot-hatch Volkswagen Polo R WRC se va bucura si de un plus de putere, unitatea turbo de doi litri regasita sub capota acesteia fiind modificata pentru a livra celui aflat la volan undeva in jurul a 250 de cai putere. Drept urmare, acceleratia de la 0 la 100 km/h ar urma sa se realizeze in mai putin de sase secunde, in timp ce viteza maxima va fi limitata la 250 de kilometri pe ora.

In cazul in care va ajunge realitate, modelul Volkswagen Polo R WRC AWD ar deveni practic o solutie de nerefuzat pentru cei care iubesc performantele mari ambalate in pachete mini. De asemenea, automobilul cu pricina ar avea toate sansele sa devina o provocare, daca nu chiar o adevarata povara, pentru viitorul Audi S1, dar si destul de scump pentru a ajunge in showroom-uri - asta daca tinem cont ca versiunea cu tractiune fata porneste de la 33.900 euro.

VW Polo R WRC - Galerie Foto

VW Polo R WRC - Galerie FotoVW Polo R WRC - Galerie Foto

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (40) Poze VW Polo R WRC - Galerie Foto
mai multe