Zilele BMW-ului Seria 4 sunt numarate. Noua Giulia Coupe ar putea debuta inainte de finalul lui 2018

Zilele BMW-ului Seria 4 sunt numarate. Noua Giulia Coupe ar putea debuta inainte de finalul lui 2018
  • Alfa Romeo pregateste o Giulia Coupe
  • Aceasta ar putea fi lansata inainte de finalul anului
  • Preia gama de motorizari de la versiunea sedan
Distribuie pe Facebook

Daca e sa ne luam dupa cele mai recente informatii, noua Alfa Romeo Giulia Coupe ar urma sa fie lansata inainte de finalul lui 2018. Initial, viitorul rival al BMW-ului Seria 4 trebuia sa debuteze cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din martie.

Constructorul italian de automobile s-a grabit sa anunte in urma cu ceva timp ca pana la finalul lui 2018 va lansa 8 modele noi. Planul s-a dovedit a fi putin cam indraznet, in contextul in care brand-ul din Torino nu trece chiar prin cea mai roz perioada a sa.

Din cauza unor presupuse probleme financiare, oficialii Alfa Romeo anuntau recent ca amana debutul noii Alfetta, un sedan care sa se bata de la egal la egal cu BMW Seria 5, iar mai multe voci spuneau ca ar fi vorba de un decalaj cu aproximativ 3 ani.

In ciuda acestor obstacole, planurile pentru versiunea coupe a sedan-ului Giulia par sa mearga ca pe roate, avand in vedere ca aceasta are toate sansele sa debuteze pana la finalul acestui an. Aceasta ar urma sa fie denumita Sprint, si initial ar fi trebuit sa fie prezentata oficial anul acesta la Geneva.

Deocamdata nu se cunosc prea multe informatii despre acest nou model, insa necesitatea dezvoltarii lui este mai mult decat justificata. De vreme ce Giulia incearca sa se lupte cu BMW Seria 3, Mercedes C-Class sau Audi A4, aceasta versiune coupe ar urma sa rivalizeze cu Seria 4, C-Class Coupe sau A5.

Cat despre gama de motorizari, aceasta va fi preluata in totalitate de la sedan, inclusiv celebra unitate V6 de 2.9 litri, twin-turbo, care propulseaza momentan varianta Giulia Quadrifoglio. In cazul acesteia, agregatul dezvoltat impreuna cu conationalii de la Ferrari este capabil de 510 cai putere, suficienti pentru o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 3.9 secunde si o viteza maxima de 307 km/h.

Distribuie pe Facebook
mai multe