510 CP si 650 Nm: Mercedez dezvaluie cifrele magice ale noului AMG GT

510 CP si 650 Nm: Mercedez dezvaluie cifrele magice ale noului AMG GT
  • Mercedes a publicat noi detalii cu privire la viitorul AMG GT
  • Rivalul germanilor pentru Porsche 911 va adopta un V8 biturbo
  • Unitate de patru litri promite un total de 510 CP si 650 Nm
Distribuie pe Facebook

Este oficial. Noul Mercedes AMG GT va fi propulsat catre performanta absoluta de o unitate V8 biturbo de patru litri, capabila sa puna la dispozitia rotilor spate nu mai putin de 510 CP si 650 Nm.

I-am admirat interiorul intr-o mana de fotografii detaliate si am descoperit ca viitorii sai pasageri vor fi serviti cu o combinatie de tehnologie, eleganta si sportivitate, pusa in scena de numeroasele insertii de piele, accente de alcantara, respectiv fibra de carbon si sistemul de infotainment controlat prin intermediul unui touchpad regasite aici.

I-am ascultat motorizarea in avanpremiera mondiala multumita celor trei materiale puse la dispozitie de oficialii producatorului german de automobile, pentru ca astazi sa aflam si cui i se datoreaza acelui sunet usor... hai sa-i spune neasteptat. DA, asa cum am precizat de-a lungul ultimelor saptamanii, noul Mercedes AMG GT se va bucura de serviciile unei unitati supraalimentate.

Intr-o alta ordine de idei, cel de-al doilea supercar dezvoltat integral de specialistii diviziei din Affalterbach va fi propulsat catre performanta absoluta de o motorizare cu opt cilindri in V si capacitate de patru litri care, impreuna cu doua turbine de dimensiuni generoase, promite sa livreze rotilor spate undeva in jurul a 510 de cai putere la 6.250 rpm si 650 de Newton-Metri disponibili intre 1.750 - 4.750 rpm.

Din pacate, germanii de la Mercedes nu au dezvaluit si cifrele, respectiv numerele din dreptul acceleratiei de la 0 la 100 km/h sau vitezei maxime, insa nu ar fi de mirare ca noul AMG GT sa fie cel putin la fel de rapid precum un Porsche 911, model cu care doreste sa si concureze, de altfel.

Pe langa propulsorul V8 biturbo de patru litri mai sus mentionat, care cantareste undeva in jurul a 209 kilograme, cel de-al doilea supercar dezvoltat integral de specialistii diviziei din Affalterbach se va mai putea lauda si cu un sasiu realizat din aluminiu, plus o transmisie automata cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj.

Mai multe informatii oficiale vor fi disponibile in lunile urmatoare, noul Mercedes AMG GT fiind astept sa debute in mod public chiar in toamna acestui an, in cadrul Salonului Auto de la Paris. In ceea ce priveste startul vanzarilor, acesta se va da abia in primavara lui 2015, timp suficient pentru ca rivalii de la Porsche sa lanseze pe piata o versiune imbunatatita a actualului 991.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 13 Iunie 2014