A cazut din nou recordul pentru cel mai rapid sedan de la Nurburgring. Anuntul facut de compania producatoare

A cazut din nou recordul pentru cel mai rapid sedan de la Nurburgring. Anuntul facut de compania producatoare
  • Noul Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe reuseste un timp de doar 7:25,41 minute la Nurburgring
  • Automobilul german devine astfel cel mai rapid model cu patru locuri, spune oficialii companiei
  • Vorbim despre un record inclusiv pentru sedanurile de serie, detinut pana acum de Giulia QV
Distribuie pe Facebook

Noul Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe a devenit zilele acestea cel mai rapid automobil in patru locuri de la Nurburgring. Modelul german este, in acelasi timp, si cel mai rapid sedan de serie din istoria circuitului supranumit Iadul Verde.

La mai bine de sase luni de la prima sa aparitie in fata publicului larg, noul Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe bifeaza o prima reusita extrem de importanta. Proiectat pentru a concura impotriva unor modele precum Porsche Panamera, automobilul construit pe platforma actualului E-Class a devenit zilele acestea cel mai rapid automobil in patru locuri de la Nurburgring.

Sapte minute si putin peste 25 de secunde este timpul reusit de versiunea 63 S 4MATIC+, care combina un motor V8 de 639 CP cu o transmisie automata in noua rapoarte si un sistem inteligent de tractiune integrala. Respectiva solutie de la nivel tehnic se traduce inclusiv printr-un sprint de la 0 la 100 km/h in doar 3.2 secunde, plus o viteza maxima de aproximativ 315 km/h.

Revenind la performanta noului Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe la Nurburgring, automobilul construit pe platforma actualului E-Class se poate lauda inclusiv cu titlul de cel mai rapid sedan de serie din istoria circuitului supranumit Iadul Verde. Nu de alta, dar modelul Jaguar XE SV Project 8 este comercializat sub forma unei serii limitate la numai 300 de exemplare.

Intr-un final, despre reusita versiunii 63 S 4MATIC+ mai trebuie spus si ca eclipseaza timpii unor sportive de ultima generatie, precum BMW M4 GTS sau chiar Lamborghini Huracan LP610-4. Aceasta exclusivista mai cuprinde si alte nume cu greutate - ceva mai vechi, ce este drept, ca Porsche 911 Turbo, Audi R8 V10, Pagani Zonda F, Ferrari F12berlinetta si asa mai departe.

Pe piata auto din Romania, noul Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe porneste de la 99.026 de euro, suma in schimbul careia ofera o motorizare cu doar sase cilindri in linie si 367 CP. Modelul de top, care combina un motor V8 de 639 CP cu o transmisie automata in noua rapoarte si un sistem inteligent de tractiune integrala, are un pret de plecare cu aproape 70% mai mare, de 169.533 de euro

Distribuie pe Facebook
mai multe