Noua masina de 510 CP de la Alfa a luat bataie grav. Italienii au pierdut recordul pentru cel mai rapid sedan din istorie!

Noua masina de 510 CP de la Alfa a luat bataie grav. Italienii au pierdut recordul pentru cel mai rapid sedan din istorie!
  • Noul Jaguar XE SV Project 8 e cel mai rapid sedan de la Nurburgring
  • Automobilul britanic a batut recordul modelului Alfa Giulia Quadrifoglio
  • Timpul stabilit de modelul cu 600 CP sub capota e de 7:23 minute
Distribuie pe Facebook

A picat recordul de sapte minute si 32 de secunde reusit de noua Alfa Giulia Quadrifoglio (foto principala) acum mai bine de un an. Italienii au pierdut ocazia de a se lauda cu cel mai rapid sedan din istoria circuitului de la Nurburgring in fata... Jaguar.

Dupa cum au anuntat inca de la sfarsitul lunii trecute, britanicii de la Jaguar au trimis noul XE SV Project 8 sa-i fure modelului Alfa Giulia Quadrifoglio titlul de cel mai rapid sedan din istoria circuitului de la Nurburgring.

Iata ca misiunea a fost dusa la bun sfarsit de automobilul cu motor V8 de cinci litri si 600 CP sub capota, acesta reusind sa parcurga putinele linii drepte, respectiv nenumarate viraje ale pistei germane in doar sapte minute si 23 de secunde.

Jaguar XE SV Project 8

Asadar, daca nu te-ai prins inca deja, noua Alfa Giulia Quadrifoglio nu va mai putea fi numita de-acum incolo cea mai rapida berlina de la Nurburgring, distinctia in cauza revenindu-i modelului Jaguar XE SV Project 8.

Si totusi, este de asteptat ca reusita automobilului britanic sa starneasca numeroase dezbateri si controverse atat pe internet, cat si in industria auto, deoarece productia recordmanului se va opri dupa 300 de exemplare asamblate.

Unde mai pui ca Jaguar pare sa se fi folosit de versiunea extrema a noului sau XE SV Project 8, care va ajunge in showroom-uri alaturi de doua scaune fata realizate din fibra de carbon si un roll-cage in locul banchetei spate.

Paie pe foc va reusi sa puna, de altfel, si pretul de vanzare al modelului cu pricina: compania britanica vrea sa vanda fiecare dintre cele 300 de unitati pe care le va produce in schimbul unei sume minime de... - atentie!, 149.995 de lire sterline.

Cu aceste precizari deja facute, lasam in urma detaliile nestiute ale noului record pentru cel mai rapid sedan din istoria circuitului de la Nurburgring si trecem la proba video a performantei bifate de Jaguar XE SV Project 8.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Jaguar XE SV Project 8
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 29 Noiembrie 2017