A facut cateva poze la o sedinta secreta Ferrari. Acum, toata lumea a aflat cat de tare este noua masina a italienilor

A facut cateva poze la o sedinta secreta Ferrari. Acum, toata lumea a aflat cat de tare este noua masina a italienilor
  • Ferrari pregateste un 488 extrem
  • Acesta ar putea fi denumit 488 GTO
  • Urmeaza sa-l lanseze in martie la Geneva
Distribuie pe Facebook

Cateva dintre specificatiile tehnice ale noului Ferrari 488 GTO au fost publicate pe internet de cineva care a participat la o sedinta a dealerilor brand-ului de la Maranello. Noul model urmeaza sa fie lansat oficial cel mai probabil in luna martie, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Desi au anuntat, spre surprinderea multora, ca intentioneaza sa lanseze un SUV si un supercar 100% electric, italienii de la Ferrari nu renunta totusi la modelele care le-au adus celebritatea, si anume supercarurile.

Inginerii lucreaza de ceva timp la o versiune mai nervoasa a lui 488 GTB, despre care unii spun ca va purta numele de 488 GTO. Prototipurile au fost surprinse de nenumarate ori in teste, insa pana acum nimeni nu stia cu siguranta cu ce anume isi va impresiona acest nou model fanii si de ce nu, viitorii clienti.

Insa multumita unei persoane care a participat la o sedinta secreta a dealerilor Calutului Cabrat, toata lumea a aflat cateva dintre specificatiile tehnice ale acestuia. Mai exact, desi nu avea voie, omul nostru a strecurat cumva telefonul mobil in sala si a facut cateva poze prezentarii Powerpoint care rula in acel moment.

Slide-uri Ferrari 488 GTO

Din acestea reiese ca noul 488 GTO va fi cu adevarat o masina care va face valva printre fanii marcii. Intai de toate, caroseria va beneficia de foarte multe elemente din fibra de carbon, inclusiv spoilerele, capota sau aripa spate si va fi cu 20% mai aerodinamica decat cea a modelului standard.

Inginerii au avut in vedere o masa totala cat mai scazuta, tocmai de aceea jantele au fost in asa fel construite incat sa fie cu 40% mai usoare decat ale GTB-ului. Interiorul va fi unul demn de o masina extrema, cu pedigree de curse, bord si consola centrala din fibra de carbon, scaune scoica, covorase inexistente si desigur, fara torpedo.

Departamentul tehnic este cel mai impresionant, deoarece aici gasim o directie imbunatatita, transmisie perfectionata, sistem de evacuare regandit si foarte zgomotos, dar si un propulsor V8 recalibrat. Vorbim despre cel mai puternic V8 construit vreodata de Ferrari, iar imaginile arata ca ar fi vorba despre o evolutie a unitatii regasite pe versiunea de competitie 488 Challenge.

Puterea exacta ramane inca necunoscuta, insa mai multe zvonuri sugereaza ca noul 488 GTO ar urma sa dispuna de 700 de cai putere, sau chiar mai mult de atat. Un lucru cert este ca acest agregat este cu 10% mai usor decat V8-ul de 3.9 litri regasit sub capota lui 488 GTB.

Distribuie pe Facebook
mai multe