A fost candva cel mai rapid sedan de pe strazi. Politia din Anglia a cerut, in anii '90, interzicerea lui

A fost candva cel mai rapid sedan de pe strazi. Politia din Anglia a cerut, in anii '90, interzicerea lui
  • A fost candva cel mai rapid sedan de pe strazi
  • Politia din Anglia a cerut, in anii '90, interzicerea lui
Distribuie pe Facebook

Insotit de un motor in sase cilindri, cu doua turbine si capacitatea de 3.6 litri, impresionantul vehicul promitea sa atinga, in linie dreapta, o viteza de aproximativ 283 de kilometri pe ora.

Prezentata publicului larg in urma cu mai bine de trei decenii si jumatate, cea dintai generatie a gamei comercializate de Opel sub numele de Omega a fost disponibila - la vanzare, in nenumarate versiuni si configuratii. Printre multiplele optiuni puse de nemti la dispozitia clienti a reusit sa isi faca loc - extrem de surprinzator, si o...

... varianta de inalta performanta - dezvoltata alaturi de specialistii companiei Lotus, daca mai era cumva nevoie de o asemenea precizare.

Oferita si pe piata din Marea Britanie, sub numele de Vauxhall Lotus Carlton, berlina acompaniata de un propulsor I6 twin-turbo - de 3.6 litri si circa 377 CP, a pus pe jar politia si autoritatile locale. Dupa ce agentii trimisi pe urmele unui exemplar furat - implicat in mai multe jafuri, au declarat ca nici macar nu se pot apropia de acesta si nici nu vad cum vor reusi sa o faca pe viitor.

Drept urmare, asociatia Sefilor de Politie si celebra publicatie Daily Mail au pornit o campanie prin care se cerea interzicerea versiunii proiectate sa sprinteze de la zero la 100 de kilometri pe ora - cu pedala de acceleratie la podea, in putin peste cinci secunde, dar fara succes; ce este drept, pretul de pornire de 48.000 de lire sterline, insa si criza economica de la inceputul anilor 1990 au transformat, din nefericire, respectiva varianta intr-un esec comercial de proportii, asamblarea sa incheindu-se odata cu asamblarea unitatii cu numarul 320.

Una dintre masinile Vauxhall Lotus Carlton livrate in Marea Britanie a pornit, recent, in cautarea unei noi case, exemplarul de culoare verde - fabricat acum mai bine de trei decade, venind cu o nota de plata 84.550 de lire sterline.

Vauxhall Lotus Carlton de vanzare

Vauxhall Lotus Carlton de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (47) Poze Vauxhall Lotus Carlton de vanzare
mai multe