A fost candva cel mai spectaculos Mercedes. Modelul nemtilor are tractiune 6x6 si garda la sol de aproape jumatate de metru

A fost candva cel mai spectaculos Mercedes. Modelul nemtilor are tractiune 6x6 si garda la sol de aproape jumatate de metru
  • Mercedes a lansat modelul G63 AMG 6x6 in urma cu sase ani
  • Extremul off-roader venea cu tractiune 6x6 si garda la sol de 460 mm
  • Productia a fost limitata la aproximativ 100 de exemplare
Distribuie pe Facebook

Cel mai spectaculos model lansat de Mercedes la inceputul acestei decade? Extremul G63 AMG 6x6, fara doar si poate.

In urma cu mai bine de cinci ani, Mercedes aducea in fata lumii intregi probabil cel mai spectaculos model al acestei decade. Este vorba, evident, despre extremul G63 AMG 6x6, un off-roader echipat cu trei punti, tractiune 6x6 si garda la sol de aproape jumatate de metru.

Oferit intr-o productie limitata la 100 de exemplare, impozanta creatie a nemtilor se mai poate lauda inclusiv cu cinci diferentiale blocabile, plus anvelope de 37 de inch - a caror presiune se modifica la simpla apasare a unor butoane.

Seria vestilor bune continua sub capota, acolo unde un benzinar cu opt cilindri in V si doua turbine dezvolta o putere maxima de peste 540 de cai. Performantele in linie dreapta raman un mister, insa acestea sunt irelevante: vorbim totusi despre un model de 3.85 de tone.

Unul care isi intampina calatorii intr-o atmosfera aproape inimaginabila pentru o camioneta, cu tapiterie din piele, cusaturi realizate sub forma de carouri, plus scaune multifunctionale - cu actionare electrica, incalzire si chiar racire.

Astazi, un Mercedes G63 AMG 6x6 valoreaza inclusiv 1.5 milioane de dolari, asa cum se intampla in cazul de fata. Ce este drept, modelul nemtilor a primit si un pachet de tuning de la Brabus, care se traduce printr-un total de 700 de cai putere, dar si cateva imbunatatiri estetice.

Distribuie pe Facebook
mai multe