A fost candva cel mai tare Volvo de pe strazi. Modelul din 2004 are motor turbo cu cinci cilindri si tractiune integrala in standard

A fost candva cel mai tare Volvo de pe strazi. Modelul din 2004 are motor turbo cu cinci cilindri si tractiune integrala in standard
  • A fost candva cel mai tare Volvo de pe strazi
  • Modelul din 2004 are motor turbo cu cinci cilindri si tractiune integrala in standard
Distribuie pe Facebook

Un alt punct principal de atractie il reprezinta suspensia activa 4C - de la Continuously Controlled Chassis Concept, ce beneficiaza de trei setari diferite: Comfort, Sport si, nu in ultimul rand, Advanced.

Prezentat publicului larg in urma cu mai bine de 20 de ani si comercializat, aparent, pana in 2009, primul Volvo S60 din istorie a fost disponibil - la vanzare, in multiple versiuni si configuratii. Printre optiunile puse la dispozitia clientilor s-a numarat si o varianta de performanta S60 R - oferita alaturi de o unitate turbo cu cinci cilindri in linie, plus o capacitate de 2.5 litri.

Acompaniat de o transmisie manuala cu sase rapoarte sau - optional, contra cost, o cutie automata in cinci si, ulterior, sase trepte de viteza, impresionantul model se lauda cu o putere maxima de 300 de cai, livrata rotilor de pe ambele punti pentru un sprint de la 0 la 100 de kilometri pe ora in circa 5.7 secunde.

Conform Volvo, primul si - din pacate, ultimul S60 R din istorie se mai putea mandri si cu o viteza de top, cu pedala de acceleratie la podea, de circa 250 de kilometri pe ora. Prin urmare, din peisaj nu lipseau nici discurile de franare supradimensionate - cu diametrul de pana la 330 de milimetri si etriere de la Brembo si nici suspensia activa, cu trei setari diferite.

In plan estetic, respectiva versiune de performanta nu se diferentia - comparativ cu celelalte variante de motorizare disponibile, decat prin cateva modificari subtile la nivelul spoilerelor, pachetul pus la dispozitia clientilor gazduind si jante din aliaj cu design in cinci spite sau scaune cu suport lateral marit, evident.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 16 Martie 2022