A fost cea mai rapida masina din lume la vremea ei, iar azi are un pret pe masura. Uite cu cat se da acest Porsche 959

A fost cea mai rapida masina din lume la vremea ei, iar azi are un pret pe masura. Uite cu cat se da acest Porsche 959
  • Porsche-ul 959 a fost fabricat in anul 1987 si este vopsit in culoarea Guards Red
  • Proprietarul i-a instalat un sistem audio McIntosh, dar in rest masina este originala
  • Aceasta vine impreuna cu trusa de scule originala si cu toate manualele aferente
Distribuie pe Facebook

Printre operele de arta pe patru roti care se vor vinde la lictatia organizata in Statele Unite de Mecum Auctions, se afla si acest superb Porsche 959.

Porsche-ul 959 a parasit linia de productie la sfarsitul anilor '80, si a devenit rapid o masina pe care trebuia neaparat sa o ai. Desigur, daca aveai si banii necesari pentru a o achizitiona.

Porsche 959

Pentru acea suma primeai in schimb cea mai sofisticata masina a vremii, si implicit cea mai rapida. Datorita motorului bi-turbo de 2.8 litri capabil de 444 cai putere, Porsche-le 959 atingea la acea vreme o viteza maxima de 314 km/h, ceea ce este mult chiar si pentru unele masini ale zilelor noastre.

Porsche 959

Exemplarul care isi cauta acum un nou proprietar caruia sa ii puna zambetul pe buze, este fabricat in 1987 si este al 36-lea din 292 de unitati produse. Masina vine impreuna cu pachetul Komfort si este vopsita in faimoasa culoare Guards Red.

Porsche-le 959 a fost cumparat in '87 de un neamt care i-a instalat un sistem audio McIntosh cu CD, dar in rest, masina este complet originala si cel mai important intr-o perfecta stare de functionare.

Porsche 959Porsche 959

Pe langa motorul impresionant, sistemul sofisticat de tractiune integrala si cutia manuala in 5 trepte, masina mai vine impreuna cu trusa originala de scule, dar si cu toate manualele aferente. Vanzatorul pune la dispozitia cumparatorului toata istoria service completa a masinii, unde cea mai recenta factura indica suma de 22.560 de dolari, investita la sfarsitul anului 2014.

Porsche 959

Data fiind exclusivitatea masinii si conditia in care aceasta se afla, cei de la Mecum Auctions se asteapta ca acest Porsche 959 sa coste intre 1.1 si 1.3 milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Porsche 959
mai multe