A fost dauna totala dar l-au restaurat complet. Cel mai celebru FERRARI F40 este din nou de vanzare

  • Acest F40 celebru va fi vandut din nou
  • A fost restaurat de catre cei de la Gas Monkey Garage
  • In 2013 a aparut intr-un episod al emisiunii Fast N' Loud
Distribuie pe Facebook

Celebrul Ferrari F40 cumparat si restaurat complet de catre cei de la Gas Monkey Garage va fi vandut la o licitatie care va avea loc saptamana viitoare in California. Masina a primit si cateva imbunatatiri, astfel ca nu este in totalitate stock.

Ferrari-ul F40 este una dintre cele mai exclusiviste masini pe care o poti conduce si, daca esti indeajuns de norocos, pe care o poti avea in garaj. Italienii au construit doar 1.311 exemplare intre anii 1987 si 1992 si toate au parasit portile uzinei din Maranello vopsite in legendara nuanta Rosso Corsa.

Ferrari F40 Gas Monkey Garage

Initial, productia trebuia sa fie limitata la 400 de unitati dar toata lumea voia ultima masina aprobata de insusi Enzo Ferrari, asa ca italienii nu au avut alta solutie decat sa extinda productia. La acea vreme, F40-ul costa aproximativ 400.000 de dolari dar in prezent se vand exemplare chiar si cu milioane bune de euro.

Ferrari F40 Gas Monkey Garage

Masina din aceste imagini are o istorie destul de interesanta, in contextul in care a fost facuta dauna totala iar cei de la Gas Monkey Garage au cumparat-o si au restaurat-o in totalitate. Acest F40 a aparut si intr-un episod al emisiunii Fast N' Loud in 2013.

Ferrari F40 Gas Monkey Garage

Procesul de restaurare a fost supervizat de mai multi experti iar la final masina a primit si cateva imbunatatiri, dar si o nuanta neagra pentru caroserie. Printre modificari amintim jantele HRE, turbine noi pentru motorul V8 de 2.9 litri, ambreiaj din Kevlar, evacuare Tubi sau un set de amortizoare sport.

Ferrari F40 Gas Monkey Garage

In 2014, Ferrari-ul a ajuns la legenda baseball-ului Reggie Jackson care a vandut-o insa un an mai tarziu. Masina a fost cumparata de Richard Scott, un om de afaceri care in 2017 a fost arestat iar acum autoritatile ii scot la vanzare majoritatea bunurilor, printre care si acest Ferrari F40 unic.

Casa de licitatii nu a precizat nimic despre suma, insa cei de la Gas Monkey Garage au declarat ca vor cu orice pret masina inapoi.

Ferrari F40 Gas Monkey Garage

Ferrari F40 Gas Monkey Garage

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Ferrari F40 Gas Monkey Garage
mai multe