A intrat in productia de serie si nimic n-o mai poate opri. Noua limuzina de lux ofera 802 CP si 1.430 Nm

A intrat in productia de serie si nimic n-o mai poate opri. Noua limuzina de lux ofera 802 CP si 1.430 Nm
  • A intrat in productia de serie si nimic n-o mai poate opri
  • Noua limuzina de lux ofera 802 CP si 1.430 Nm
Distribuie pe Facebook

Cu pedala de acceleratie la podea, sprintul de la zero la 100 de kilometri pe ora nu dureaza decat 3.3 secunde. Dupa cum mentionam, de altfel, si anterior, la momentul premierei mondiale.

Sfarsitul lunii aprilie a marcat debutul productiei de serie pentru primul Mercedes-AMG S 63 E Performance din istorie, asamblarea celui mai potent S-Class din toate timpurile derulandu-se la fabrica Mercedes din Sindelfingen, Germania - dupa cate se precizeaza intr-un comunicat publicat la finalul saptamanii trecute. Disponibil in schimbul unei sume minime de 208.392 de euro, extremul model de lux se bucura de serviciile unui sistem de propulsie care combina o unitate V8 biturbo de 4.0 litri - pe benzina, cuplata la o transmisie automata in noua trepte, cu un motor electric acompaniat de o baterie litiu-ion de 13.1 kWh, plus propria cutie de viteze, cu doua rapoarte, pentru o putere maxima de 802 cai, conform fisei cu specificatii tehnice.

Mercedes-AMG S 63 E Performance

Mercedes-AMG S 63 E Performance

Mercedes-AMG S 63 E Performance

Reteta caracteristica respectivului vehicul cuprinde, potrivit documentului in cauza, inclusiv un cuplu de 1.430 de Newton-Metri, astfel ca eterna problema a sprintului de la 0 la 100 de kilometri pe ora ar trebui sa isi gaseasca rezolvarea - in ciuda unei greutati ce se apropie de 2.600 de kilograme, in numai 3.3 secunde. Cu pedala de acceleratie la podea, acul vitezometrului isi va continua incursiunea pana la 250 ori 290 km/h, pe cand consumul mediu de carburant este de doar 4.4% - multumita autonomiei, in modul de rulare EV, de pana la 33 de kilometri.

Prezentat publicului larg in urma cu circa jumatate de an, primul Mercedes-AMG S 63 E Performance pluseaza, presupunand ca mai era cumva necesara o asemenea completare, cu o pereche de spoilere agresiv stilizate, cel mai potent Mercedes S-Class din toate timpurile bucurandu-se si de un set de jante cu diametrul de pana la 21 de inch - realizate din aliaj forjat. Din meniu nu lipsesc insa, mai mult sau mai putin surprinzator, nici pragurile proeminente ori evacuarea cvadrupla - la care se adauga nenumarate detalii confectionate din piele partial perforata, multiple piese sculptate din fibra de carbon, dar si scaune multifunctionale, o instalatie audio de la Burmester, un sistem de directie integrala, discuri de franare ceramice etc.

Mercedes-AMG S 63 E Performance

Mercedes-AMG S 63 E Performance

Mercedes-AMG S 63 E Performance

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (164) Poze Mercedes-AMG S 63 E Performance
mai multe