Abia a ridicat-o din curtea dealerului. Care a fost primul lucru pe care l-a facut cand s-a vazut la volanul masinii de 755 CP

Abia a ridicat-o din curtea dealerului. Care a fost primul lucru pe care l-a facut cand s-a vazut la volanul masinii de 755 CP
  • Noul Chevrolet Corvette ZR1 urca pe dyno
  • Automobilul american ofera un V8 de 6.2 litri
  • Puterea maxima masurata la roti este de 668 CP
Distribuie pe Facebook

Chevrolet a inceput livrarea primelor exemplare ale noului Corvette ZR1. Cu aceasta ocazie aflam si puterea maxima a supercarului american... la roti.

Chevrolet a publicat la sfarsitul anului trecut primele fotografii si informatii oficiale ale celui mai potent Corvette ZR1 din toate timpurile. Dupa cum precizam si la momentul respectiv, noul model gazduieste in compartimentul motor o unitate V8 cu compresor mecanic si capacitatea de 6.2 litri.

Potrivit companiei americane, valorile maxime se ridica in cazul de fata la 755 CP si 969 Nm. Vorbim, drept urmare, despre o crestere de peste 100 CP si 100 Nm comparativ cu cifrele si numerele inscrise in fisa tehnica a generatiei anterioare, lansata pe piata in urma cu aproximativ un deceniu.

Totodata, noul Chevrolet Corvette ZR1 ofera mai multa putere decat aproape orice automobil de la producatori consacrati precum Porsche, Ferrari sau Lamborghini. Dar si mai impresionant este cum clientii au de platit "doar" 120.000 de dolari in conditiile date, o nimica toata in comparatie cu masinile rivale.

Ai putea spune ca suna prea bine ca sa fie adevarat. Probabil in acest fel a gandit si unul dintre primii proprietari ai modelului american cu motor V8 de 6.2 litri si 755 CP care, odata ce a pus mana pe exemplarul comandat, a zburat la un atelier de tuning pentru a afla valorile maxime... masurate la roti.

Cifrele si numerele indicate de dinamometru nu l-au dezamagit, graficele indicand 668 CP si 873 Nm. Acum, exista doua concluzii de luat inseama: ori noul Corvette ZR1 inregistreaza o pierdere de putere mai mica decat in mod normal, ori modelul de peste Ocean este mai puternic decat declara Chevrolet.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 4 Aprilie 2018