Abia s-a lansat, dar a fost deja pozat pe strazile din Romania. Cum arata Rolls-Royce Cullinan, SUV-ul de peste 300.000 euro

Abia s-a lansat, dar a fost deja pozat pe strazile din Romania. Cum arata Rolls-Royce Cullinan, SUV-ul de peste 300.000 euro
  • Noul Rolls-Royce Cullinan s-a lansat si in Romania
  • SUV-ul britanic ofera un motor V12 cu 571 CP
  • Pretul de vanzare a fost stabilit la 315.350 euro
Distribuie pe Facebook

Sub capota se regaseste o motorizare cu 12 cilindri in V si doua turbine, care produce o putere maxima de 571 CP. Nici nu este de mirare ca viteza de top inscrisa in fisa tehnica se ridica la 250 km/h.

In urma cu exact sase luni, la mijlocul acestei primaveri, Rolls-Royce prezenta in fata lumii intregi primul SUV din istoria de peste un secol a companiei.

Botezat dupa cel mai mare diamant descoperit vreodata, noul Cullinan este unul dintre putinele automobile de acest tip care gazduieste sub capota un motor V12. Imprumutat de la limuzina Phantom, propulsorul de 6.75 litri dezvolta 571 CP.

Si mai impresionanta este insa valoarea din dreptul cuplului maxim: 850 Nm, valabili inca de la 1.600 rpm - potrivit informatiilor oferite de oficialii britanici.

O cutie automata cu opt trepte de viteza si un sistem inteligent de tractiune integrala completeaza fisa cu specificatii tehnice, astfel rezultand o viteza de top limitata la 250 km/h. Timpul necesar sprintului 0 - 100 km/h ramane un mister.

Nu ca acesta ar putea influenta decizia de achizitionare a unui Rolls-Royce Cullinan, mai ales in conditiile in care SUV-ul promite un confort tipic limuzinei Phantom.

Si daca tot veni vorba despre confort, printre dotarile disponibile in cazul de fata se numara si o pereche de scaune individuale pentru ocupantii locurilor spate, in centrul careia se va afla on consola centrala cu fel si fel de bunatati.

Asemeni modelelor de ultima ora, automobilul companiei britanice beneficiaza inclusiv de pilot automat adaptiv, afisaj pe parbriz sau vedere pe timp de noapte.

Tot la capitolul echipamente oferite in standard sau contracost putem mentiona, de altfel, si suspensia pe aer - cu un sistem inteligent de ajustare a amortizoarelor, drectia integrala, plus cel mai mare acoperis panoramic din industrie.

Primul SUV din istoria Rolls-Royce, noul Cullinan porneste in Romania de la 315.350 de euro. Chiar si asa, un astfel de exemplar a fost surprins deja in Bucuresti.

Fotografia automobilului britanic de culoare rosie - care impresioneaza prin dimensiunile impozante ale caroseriei, numai lungimea depasind 5.3 metri, a fost publicata ulterior pe Forumul 4Tuning, la categoria Masini tari vazute la noi.

Rolls-Royce Cullinan in Bucuresti

Sursa Foto: Forum 4Tuning.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 13 Noiembrie 2018