Abia s-a lansat, dar l-au pus deja intr-o cursa de acceleratie. Noul SUV se bate cu BMW X6 M si Porsche Cayenne Turbo

Abia s-a lansat, dar l-au pus deja intr-o cursa de acceleratie. Noul SUV se bate cu BMW X6 M si Porsche Cayenne Turbo
  • Noul Lamborghini Urus a debutat oficial la inceputul acestei luni
  • SUV-ul italian ofera un propulsor V8 bi-turbo de patru litri si 650 CP
  • Primele exemplare vor ajunge pe strazi in primavara anului viitor
Distribuie pe Facebook

Chiar daca au trecut numai doua saptamani de la premiera lui mondiala, noul Lamborghini Urus nu pierde deloc vremea. Ba dimpotriva: vine deja sa le arate concurentilor sai directi de ce anume este in stare in materie de acceleratie si viteza maxima.

Sfarsitul anului 2017 a marcat debutul primului SUV din istoria moderna a companiei Lamborghini. Noul Urus este construit exact pe aceeasi platforma precum Audi Q7 si Bentley Bentayga, insa ascunde in compartimentul motor un benzinar cu opt cilindri in V.

Unitatea de patru litri, supraalimentata cu ajutorul a doua turbine, dezvolta o putere maxima de 650 CP. Care este mai apoi livrata tuturor celor patru roti multumita cutiei automate si sistemului de tractiune integrala cu vectorizare a cuplului oferite in standard.

Asa se face ca modelul italienilor din Sant'Agata Bolognese are nevoie de 3.6 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, in timp ce sprintul 0 - 200 km/h dureaza 12.8 secunde. Viteza maxima este de 305 km/h, potrivit informatiilor publicate la inceputul acestei luni.

In ceea ce priveste partea estetica, primul SUV din istoria moderna a companiei Lamborghini se remarca printr-un design pe masura performantelor motorului V8, cu numeroase detalii angulare la nivelul caroseriei. Interiorul este, in schimb, alta mancare de peste.

Noul Urus isi intampina pasagerii alaturi de mai multe elemente caracteristice generatiei cu numarul patru a modelului Audi A8, precum configuratia cu doua display-uri tactile pentru controlarea tuturor functiilor. Ceasurile de bord digitale sunt un alt argument in acest sens.

Dupa cum precizam si anterior, primele exemplare ale modelului din Sant'Agata Bolognese vor ajunge pe strazi in primavara lui 2018. Pana atunci, automobilul italian a dat buzna in jocul video Forza Motorsport 7 pentru un versus impotriva lui BMW X6 M si Porsche Cayenne Turbo.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 19 Decembrie 2017